« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana
SAVJETI

Kokosovo ulje radi čuda za ljepotu

Kao prirodna hidratantna krema, kokosovo ulje može pomoći u održavanju obrva u vrhunskom stanju i stimulirati folikule odnosno korijen dlake

Kokosovo ulje ima mnoge primjene
Kokosovo ulje ima mnoge primjene (Arhiva)
Više o

kokosovo ulje

,

kosa

,

obrve

,

savjeti

Kokosovo ulje dobro je poznati lijek za tretiranje ispucalih usana, njegu grube kože na koljenima, laktovima ili petama. Međutim, ako ste mislili da nije dobar za kosu jer bi mogla biti masna i kaotična nakon toga, prevarili ste se.

Zašto je kokosovo ulje dobro za kosu?

"Kokosovo ulje sadrži prirodne masti koje oblažu kosu zbog čega više sjaji i hidratizira se", objašnjava Joshua Zeichner, voditelj dermatoloških kliničkih istraživanja u bolnici Mount Sinai za Health. Dodaje da je to poseban sastojak za hranjenje suhe, lomljive kose i može se nanositi u sirovom obliku. Ne preporučuje se stavljanje kokoskovog ulja na masnu kosu i onu koja ima perut jer može pogoršati stanje. 

"Kao prirodna hidratantna krema, kokosovo ulje može pomoći u održavanju obrva u vrhunskom stanju i stimulirati folikule odnosno korijen dlake", kaže dr. sc. Debra Jaliman. Ako imate osjetljivu kožu, testirajte malo na neupadljivom području kako biste bili sigurni da se neće dogoditi neželjena reakcija. Obrve namažite, nježno umasirajte, kokosovim uljem i ostavite tijekom noći, a zatim ujutro odstranite višak. 

Kako koristiti kokosovo ulje?

Važno je znati kako točno koristiti kokosovo ulje, a da ne izgledate kao neka masna kugla. Dermatologinja Rachel Nazarian, suradnica Američke akademije za dermatologiju (FAAD) preporučuje miješanje kokosovog ulja s malo tople vode, a zatim nanošenje male količine (ne više od veličine novčića) na vlasište i kosu. Ostavite na kosi najmanje tri minute do trideset minuta da se sve upije, a zatim isperite.

Želite li dodatnu hidrataciju? Dr. Jaliman predlaže nanošenje kokosovog ulja na vrhove kose, zatim zamotajte i ostavite preko noći. Samo temeljito isperite kosu sljedećeg jutra.

07.02.2019. 13:02:00
Novi komentar
nužno
nužno