« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
DOMAĆI IDU KUĆI

Koncesionari ostvarili dobru naplatu

Koncesionari autocesta u Hrvatskoj tijekom tri dana proteklog vikenda ostvarili su dobre rezultate

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

cestarine

,

autocesta

,

koncesionari

Zbog sutrašnjeg se pak praznika očekuje nastavak pozitivnog trenda dobrue naplate i u naredna dva dana.

Prema očekivanjima koncesionara, danas i sutra, na Dan domovinske zahvalnosti, značajan broj turista, prije svega domaćih, mogao bi nakon produženog vikenda i spajanja neradnih dana krenuti s mora kući.

Tako u koncesionaru Autocesta Rijeka - Zagreb (ARZ), koji upravlja istoimenom autocestom, za danas i sutra očekuju povećanu naplatu na izlazu s autoceste u Zagrebu, na naplatnoj postaji Lučko.

Prema podacima tog koncesionara, ARZ je u tri dana proteklog vikenda bez mostarine za Krčki most i naplate kod graničnog prijelaza Rupa, od cestarina prihodovao 7,64 milijuna kuna, a zajedno s tim naplatnim mjestima 8,8 milijuna kuna, što je otprilike na razini prvog lanjskog kolovoškog vikenda.

Na ulazu na autocestu kod Zagreba prema jugu, zabilježeno je 113.845 vozila, a na izlazu prema sjeveru 81.853, dakle ukupno 195.698 što je najviše u dosadašnjem tijeku godine.

Koncesionar Bina Istra je na naplatnoj postaji Tunel Učka ostvario neto prihod od 1,17 milijuna kuna, što je za 3 posto više nego u prvom vikendu lanjskog kolovoza, uz promet 38.327 vozila, što je za 3,1 posto više nego lani.

Na naplatnoj postaji Mirna prihodi su povećani za 0,45 posto, na 627.760 kuna, a broj vozila je približno isti kao lani - 40.994.

Prema podacima za petak i subotu, koje je dostavio koncesionar Autocesta Zagreb - Macelj, u ta dva dana prihod od cestarina iznosio je 2,25 milijuna kuna, od čega je 1,15 milijuna kuna naplaćeno u petak, a 1,1 milijun kuna u subotu.

Promet od 99.053 vozila za tri dana vikenda manji je za 1,8 posto u odnosu na prvi vikend lanjskog kolovoza. (HINA)

05.08.2008. 22:06:52
Novi komentar
nužno
nužno