« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Lajčak upozorio političare u BiH

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

Miroslav Lajčak

,

BiH

,

visoki predstavnik za BiH

,

Bosna i Hercegovina

,

EU

Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Miroslav Lajčak izjavio je u ponedjeljak da međunarodna zajednica neće dopustiti ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, a političare u toj zemlji upozorio da moraju preuzeti odgovornost za provedbu nužnih reformi, bez čega nema približavanja Europskoj uniji.

- Međunarodna zajednica traži jasne dokaze da su politički lideri BiH spremni i sposobni voditi ovu zemlju u pozitivnom pravcu, u pravcu prema EU - izjavio je Lajčak na konferenciji za novinstvo u Sarajevu.

Podsjetio je kako je Upravni odbor Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) jasno odredio zadaće koje moraju biti ispunjene, a na vrhu tog popisa je donošenje zakona o reformi policije o čemu će Parlament BiH raspravljati sljedeći tjedan.

AmandmaniStranke su uložile gotovo 50 amandmana na predložene zakone od kojih neki nisu prihvatljivi. 

- Moram priznati da sam nezadovoljan atmosferom koja se stvara u vezi s predstojećom raspravom u parlamentu - rekao je Lajčak. Istaknuo je kako se čuju brojne ucjene i poruke kojima se odbija demokratska rasprava.

- Nema čarobnog rješenja i ne može biti odcjepljenja ni ukidanja (entiteta), ne može se stalno prijetiti referendumom kao ultimatumom - zaključio je Lajčak. (Hina) 

11.03.2008. 01:40:19
Novi komentar
nužno
nužno