« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
HOĆE VEĆE PLAĆE

Mađarski liječnici odgodili masovne prosvjede za 3 mjeseca

U siječnju su se trebale aktivirati tisuće kuvertiranih otkaza pa su mađarske vlasti prošlog tjedna izradile prijedlog povećanja plaća

Fotografija vijesti
Više o

plaće

,

masovni otkazi

Masovnim otkazima ovoga puta prijete namještenici, a ne poslodavci. Tako su mađarski liječnici s početkom godine odlučili odgoditi za tri mjeseca aktiviranje masovnih prosvjeda nakon što je s vladom postignut dogovor o nastavku pregovora o plaćama, prenose mađarski mediji.

U siječnju su se trebale aktivirati tisuće kuvertiranih otkaza pa su mađarske vlasti prošlog tjedna izradile prijedlog povećanja plaća kojim su se nadale spriječiti kolaps zdravstvenog sustava na početku godine.

Udruženje mađarskih specijalizanata prvo je donijelo odluku o odgodi nakon što je ministar zdravstva Miklos Szocska objavio kako će započeti pregovore sa sindikatima i predstavnicima liječničkih udruga o plaćama.

Mađarski liječnici nezadovoljni niskim plaćama i smanjenim izdvajanjima za zdravstvo započeli su masovne prosvjede zahtjevom da se liječničke plaće povećaju na trostruki iznos prosječne plaće u državi te da plaća liječnika početnika dosegne 642 eura (4.800 kuna) a plaća specijalista 964 eura (7.300 kuna).

Ministarstvo zdravstva posljednjih dana prošle godine uplatilo je oko 87 milijuna eura na račune zdravstvenih ustanova za pokrivanje gubitaka te za plaće.

02.01.2012. 17:04:04
Novi komentar
nužno
nužno