« Zagreb
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
DOĐITE

Mineral Expo u Zagrebu 21. i 22. svibnja

Izlagači su priredili veliki izbor neobrađenih minerala i fosila iz cijelog svijeta, nakit, ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog i dragog kamenja

Dođite na Mineral expo
Dođite na Mineral expo (Mineral Expo)
Više o

Mineral expo

,

Zagreb

18. Međunarodni sajam MINERAL EXPO u Zagrebu, održat će se 21. i 22. svibnja 2016. u Domu sportova, u subotu i nedjelju,
od 10 do 20 sati.

Cijena ulaznice je 20 kuna. Za djecu do 14 godina, i grupe učenika besplatan je ulaz.

Sudjeluje velik broj izlagača iz zemlje i inozemstva. Osim naših izlagača iz Hrvatske, dolaze izlagači iz Slovenije, BiH, Mađarske, Indije, Kosova, Češke, Njemačke i Poljske.

Sajam ima: prodajni i edukativni aspekt.

Izlagači su priredili veliki izbor neobrađenih minerala i fosila iz cijelog svijeta, nakit, ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog i dragog kamenja, repromaterijal za izradu nakita i zanimljivu literaturu.

Sve su cijene promotivne i konkuriraju najvećim svjetskim sajmovima.
Posebno će se to osjetiti na repromaterijalima potrebnim za izradu nakita, koji su do sada na sajmovima i u našim trgovinama bili slabo zastupljeni ili su pak imali neodgovarajuće visoke cijene.

Najveća će dakako biti ponuda nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog i dragog kamenja, što će privući kao i svih dosadašnjih godina, velik broj zainteresiranih posjetitelja.

Za zahtjevnije kupce u ponudi je ručno izrađeni nakit, a po potrebi naši posjetitelji moći će i sami naručiti izradu nakita, kod nekoliko naših poznatih oblikovatelja i majstora.

Kao i svake godine iz Poljske nam po najnižim europskim cijenama dolazi najkvalitetniji i najtraženiji nakit od baltičkog jantara izrađen u srebru.

Veoma je zanimljiva i ponuda dragog kamenja.
Osim standardne ponude brušenih rubina, safira, smaragda iz Kolumbije, turmalina, topaza te opala iz Australije i Etiopije, više je izlagača s kvalitetnim, unikatnim nakitom od dragog kamenja.

I ove će se godine moći nabaviti sugilit, jedan od najrjeđih i najcjenjenijih minerala. U ponudi je i vrlo tražen ruski mineral šungit u komadićima i obrađen u piramide, kugle i pločice blokatore štetnih zračenja.

Za ljubitelje i sakupljače neobrađenih minerala biti će mnogo različitih minerala iz cijelog svijeta, između ostalog izdvajamo: neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševske citrin i hijalofan kvarc iz rudnika u Bosni i Hercegovini, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila,

lapis lazuli iz Afganistana, astrofilit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike, izuzetno vrijedan mineral petalit iz Perua,
rijedak ruski mineral eudiolit, kako u nakitu tako i u neobrađenom stanju.

 Na sajmu se izlažu i originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa te fosili drveta koji su također u ponudi Sajma.
U ponudi su i izuzetni primjerci meteoritatektita i moldavita.

Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imati će priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta, te odabrati iz velike ponude zanimljive stručne i popularne literature.

Posebno nam je drago da će i ove godine naši gosti moći koristiti usluguverificiranog gemologa, te izvršiti analizu i procjenu vrijednostisvog nakita. Analiza je besplatna, pa pozivamo sve zainteresirane da iskoriste ovu priliku iprovjere koje minerala nose u svom nakitu.

11.05.2016. 14:54:00
Novi komentar
nužno
nužno