« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

Ministre, tko nam je prebio kolegu?!

HND je uputio otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova koje prenosimo u cijelosti.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Matić / CROPIX)
Više o

Dušan Miljuš

,

Hrvatsko novinarsko društvo

Hrvatsko novinarsko društvo uputilo je ministru unutarnjih poslova Berislavu Rončeviću otvoreno pismo u kojem navodi da ni nakon dva mjeseca od brutalnog batinaškog napada na novinara Jutarnjeg Dušana Miljuša nisu otkriveni niti izvođači ni naručitelji ovog gnjusnog čina. HND se nada da neće morati požurivati istragu javnim prosvjedima.

"Drugog kolovoza navršava se točno dva mjeseca otkako je pred zgradom u kojoj stanuje brutalno pretučen Dušan Miljuš, urednik i novinar Jutarnjeg lista. Još uvijek nepoznati naručitelji i počinitelji pokušali su ga ubiti, najvjerojatnije zbog toga što je kao novinar istraživao organizirani kriminal. Slomljena mu je ruka, dobio je potres mozga.

Hrvatsko novinarsko društvo inzistira i dalje na brzoj i temeljitoj istrazi. Zajedno s nama, brze i konačne rezultate istrage iščekuje i Međunarodna federacija novinara, pa i cjelokupna, ne samo naša, nego i međunarodna javnost.

Nećemo prestati odbrojavati dane od tog divljačkog napada i dane istrage bez rezultata. Želimo vjerovati da nadležne institucije poduzimaju sve da pronađu naručitelje i napadače i nadamo se da zbog ubrzavanja istrage nećemo biti prisiljeni organizirati javni prosvjed'', stoji u otvorenom pismu HND-a državnom vrhu koji odmara i uživa u čarima Jadrana, dok batinaši nesmetano šeću hrvatskim gradovima.

Zanimljivo je kako su batinaši koji su pokušali urazumiti šefa Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića pronađeni u gotovo rekordnom roku, s tim da su informacije o naručiteljima najednom nestale iz priopćenja Policijske uprave, nakon što je u javnost procurila neprovjerena informacija da trag vodi do Slobodana Ljubičića, šefa Zagrebačkog Holdinga. (METRO)

01.08.2008. 18:31:14
Novi komentar
nužno
nužno