« Hi-tech
objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana
NOVOSTI

MIUI 10 Global ušao u beta verziju

Kineska korporacija Xiaomi, objavila je dostupnost beta verzije MIUI 10 Global sustava od 7. lipnja

MIUI 10 Global
MIUI 10 Global (Xiaomi)
Više o

Xiaomi

,

MIUI 10 Global

MIUI 10 Global temelji se na sustavu Android 8.1. Razlikuje se od regionalnog firmvera objavljenog u Kini 31. svibnja, ugrađenim Google uslugama i prevedenim sučeljem na mnoge jezike među kojima je i Hrvatski jezik. Uklonjene su neke opcije i servisi koji funkcioniraju samo u Kini.

Glavne inovacije u MIUI 10 su dvije optimizacije na razini sustava, grupirane stavke na temelju njihovih tipova, nove obavijesti na temelju zvukova prirode, multitasking izbornik u stilu Android P verzije, značajku AI Portrait, koja dodaje bokeh efekt fotografijama - bez potrebe za sekundarnim senzorom, podrška za tehnologiju umjetne inteligencije, navigaciju gestama, ekrane omjera 18: 9 itd. Popis je priličan. Xiaomi također obećava da će povećati vijek trajanja baterije na svim mobilnim uređajima, zbog nadograđenog algoritma.

Iako još uvijek ne možemo reći da će svi pametni telefoni dobiti beta verzije, najzastupljeniji modeli na popisu Xiaomi Mi 8 , Mi MIX 2S, Mi MIX 2, Mi MIX, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2, Redmi S2 , i Redmi Y2, mogu već sada preuzeti beta Global MIUI 10.

Krajem srpnja, dolazi na sljedeće pametne telefone:

  • Mi: Mi Note 3, Mi 6X, Mi 5X, Mi 5c, Mi 4, Mi 4c, Mi 4s

  • Redmi Note 3 seriju (sve verzije).

  • Redmi: Redmi 5 Plus, Redmi S2, Redmi 4X, Redmi 3X, Redmi Pro

Što se tiče konačne stabilne verzije MIUI 10, ona bi se mogla početi kotrljati prema korisnicima od rujna ove godine.

Piše: Sanja Ledinek
09.06.2018. 09:46:00
Novi komentar
nužno
nužno