« Spektakli
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

Morgan Freeman nije u životnoj opasnosti

Glumac je stradao u prometnoj nesreći i zaradio nekoliko prijeloma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Morgan Freeman

,

automobilska nesreća

Američki glumac Morgan Freeman, dobitnik Oscara 2005. godine, teško je ozlijeđen u automobilskoj nesreći u Mississippiju, na jugu Sjedinjenih Država, izvijestili su američki mediji u ponedjeljak.

Freeman (71) je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu u Memphisu, u susjednoj državi Tennessee, nakon što se automobil u kojem se nalazio nekoliko puta prevrnuo, prema lokalnim medijima i tv-mreži CBS.

Glumac koji je doživio uspjeh nakon 50. godine, dobio je u veljači 2005. Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Djevojka od milijun dolara" Clinta Eastwooda, u kojem je glumio uz Hilary Swank i Eastwooda.

Lokalna TV-postaja WMC-TV iz Memphisa citira Bena Williamsa, glasnogovornika prometne policije Mississippija, koji je priopćio kako je vozilo s Freemanom i još neidentificiranom putnicom u nedjelju navečer sletjelo s ceste.

Freeman i suputnica su iz olupine automobila morali biti izvađeni uz pomoć motorne pile. Potom su helikopterom prebačeni u bolnicu u Memphis.

71-godišnji Freeman se smatra jednim od najuglednijih karakternih glumaca u Hollywoodu, a specijalnost su mu uloge osoba od moralnog ili političkog autoriteta, što je uključivalo američke predsjednika i Boga. (HINA)

04.08.2008. 19:51:55
Novi komentar
nužno
nužno