« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
MA DA?!

Muška gripa nije mit, već stvarnost

Muškarci dokazano imaju slabiji imunitet od žena, pokazalo je istraživanje, pa se nemojte čuditi kad vaš dragi počne jaukati od gripe

Da, njemu je stvarno teže
Da, njemu je stvarno teže (Shutterstock)
Više o

muškarci

,

žene

,

imunitet

,

slabiji imunitet

,

estrogen

,

gripa

Muškarci imaju slabiji imunitet zbog nedostatka estrogena, što ih čini podložnijim respiratornim bolestima, zaključili su znanstvenici s Harvarda i na taj način oslobodili muškarce optužbe da se prave bolesnijima nego što jesu.

Naime, sigurno vam se dogodilo da dragi padne u krevet već od lagane gripe, stenje i kuka kao da ga je napala neka gadna boleština, a vi u isto vrijeme s istom temperaturom radite po kući i obigravate oko njega.

>> Muškarci često glumataju da su teško bolesni >>

Nerijetko žene zbog toga polude na svoje muškarce, vjerujući kako se pretvaraju da su teško bolesni kako bi im se ugađalo, no zapravo je "muška gripa" stvarna i njima jest gore nego ženama.

Istraživanje je pokazalo da su žene prirodno otpornije na ove vrste bolesti jer imaju enzim NOS3 koji se aktivira otpuštanjem ženskih spolnih hormona. Kad su laboratorijskim miševima uklonili gene odgovorne za stvaranje tog enzima, ženke više nisu bile otpornije na bolesti od mužjaka.

>> Zgodni muškarci otporniji su na bolesti >>

Stoga, kad dragi sljedeći put padne u krevet zbog obične gripe, izliječite ga - njegovo je tijelo u tom segmentu nesposobnije za samoobranu od vašeg.

18.10.2014. 10:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Robi
    18.10.2014. 12:58
    A meni nitko nije vjerovao! :D
Novi komentar
nužno
nužno