« Život
objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana
AJOJ :)

Muškarci se stvarno boje pametnih žena

Postoji određena točka u kojoj muškarci prestaju vrednovati žensku inteligenciju, štoviše, ona postaje opterećenje

Pamet baš i nije na cijeni kod muškaraca
Pamet baš i nije na cijeni kod muškaraca (Arhiva)
Više o

muškarci

,

pametne žene

Istraživanja su pokazala da žene uopće nisu izbirljive poput muškaraca. Kada oni daju nekoj ženi 4 za izgled i 2 za inteligenciju skoro je sigurno da je neće htjeti vidjeti ponovo, što kod žena nije slučaj.

Međutim rezultati nisu u skladu kada pričamo o ljepoti i inteligenciji. Kako se povećava ljepota oni su spremniji reći DA, neovisno od inteligencije- preciznije, muškarci puno više cijene izgled, a manje inteligenciju.

Ono što je najzanimljivije je da znanstvenici navode da postoji određena točka u kojoj muškarci prestaju vrednovati žensku inteligenciju. Kod žena je bitno samo da bude svega više. Što je muškarac ljepši i pametniji prije će ga izabrati. Za njih je nebo granica. One će rado mijenjati inteligenciju za ljepotu. Ali uvijek će odabrati onoga tko je malo više pametan ili inteligentan, navodi Psychology today. To nije isto s muškarcima.

Dakle kako izgleda ocjenjivanje žena od strane muškaraca?

Na primjer da je njena ljepota prosječna, ocjenjena od 6, a inteligencija niska 2. Ona ima samo 20 posto šanse da bude odabrana. Dalje, ako se inteligencija poveća za dva i sada bude 4, šanse su joj 30 posto.

Ako joj inteligencija poraste na 6, ona ima 40 posto šanse. Ali ukoliko se poslije 6 inteligencija i dalje penje, studija kaže, neće se dogoditi ništa! Ona će i dalje biti na 40 posto šanse. A ukoliko je njena inteligencija 10, postotak se smanjuje na 30!

Dakle žena koja ima 6 za ljepotu će biti poželjnija nego ona sa 7 za pamet, a muškarci će biti manje zainteresirani za nju, ako je više ili manje inteligentna.

Zaključak je da će žena koja je vrlo pametna imati manje šanse da bude izabrana nego žena koja je podjednako privlačna, ali manje inteligencije, prenosi

26.11.2018. 21:40:00
Novi komentar
nužno
nužno