« Rukomet
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
Sportski spektakl

Hrvatska želi domaćinstvo rukometnog EP-a

Hrvatski rukometni savez prihvatio je prijedlog mađarskih kolega o zajedničkoj kandidaturi za domaćinstvo EP-a 2014.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Dugandžić/CROPIX)

Nakon organizacije Europskog prvenstva za muškarce, te SP-a za muškarce i žene, čelni ljudi hrvatskog rukometa počeli su raditi na dobivanju EP-a 2014.

U Savezu su procijenili da će pravo na domaćinstvo lakše dobiti ako se udruže s još jednom jakom rukometnom zemljom, a izbor je pao na susjednu Mađarsku, iz koje je i pokrenuta inicijativa za udruživanjem.   

"Jedini uvjet koji smo postavili Mađarima je da finale bude u Zagrebu, na što su oni pristali", rekao je predsjenik HRS-a Sandi Šola.

Protukanididati Hrvatskoj i Mađarskoj, su Francuzi i Danci, a glavni aduti na hrvatskoj strani su iskustvo i potrebna infrastruktura - velike, nove dvorane i kvalitetne prometnice.

Skupština HRS-a na redovitoj godišnjoj sjednici zakazanoj za 16. studenog trebala bi potvrditi odluku Upravnog odbora, nakon čega će se tražiti podrška Vlade i premijerke Jadranke Kosor.

HRS će veliku proslavu svoje 60. godišnjice obilježiti kako i priliči najuspješnijem sportskom savezu u Hrvatskoj.

Najprije će se 1. prosinca održati velika svečana sjednica za više od 2.000 uzvanika, a sportski će dio kulminirati utakmicom reprezentacija Hrvatske i Svijeta.

Izbornik reprezentacije Svijeta bit će Francuz Claude Onesta, a zagrebačka "Arena" će 2. prosinca ugostiti sve najbolje što svjetski rukomet u ovom trenutku ima. Dolazak na proslavu potvrdili su i čelnici Međunarodne rukometne federacije (IHF) na čelu s predsjednikom Hassanom Mustafom. (hina/metro-portal)

22.09.2009. 16:03:11
Novi komentar
nužno
nužno