« Biznis
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
ODLIČNO!

Natječaj - Obnova poljoprivrednog zemljišta i potencijala narušenog elementarnim nepogodama

Velike materijalne štete na poljoprivrednim površinama ubuduće će se moći sanirati i bespovratnim sredstvima iz Programa ruralnog razvoja

Ravecon besplatno priprema dokumentaciju, javite im se!
Ravecon besplatno priprema dokumentaciju, javite im se! (Arhiva)
Više o

podmjera 5.2.

,

EU fondovi

,

sanacija šteta

,

poljoprivreda

,

Ravecon

Požarima, tučama, mrazovima i poplavama uzrokovane velike materijalne štete na poljoprivrednim površinama ubuduće će se moći sanirati i bespovratnim sredstvima iz Programa ruralnog razvoja. Naime, otvoren je natječaj putem kojeg će poljoprivrednici moći prijaviti svoje projekte tj. zahtjeve za potporu.

Prihvatljivi korisnici

Bespovratna sredstva u natječaju iz podmjere 5.2. namijenjena su svim poljoprivrednicima s područja RH čija su gospodarstva smještena u jedinicama lokalne samouprave koje su proglasile elementarnu nepogodu ili katastrofalni događaj. Korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika kojima je, uslijed elementarne nepogode ili katastrofalnog događaja, koji je nastupio nakon 1.siječnja 2014. godine,uništeno najmanje 30% poljoprivrednog potencijala. Cilj je ove podmjere omogućiti takvim gospodarstvima obnovu vlastitih zemljišta i proizvodnog potencijala te nastavak poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi troškovi u obnovi poljoprivrednog potencijala

  • Sanacija poljoprivrednog zemljišta
  • Građenje/rekonstrukcija/opremanje poljoprivrednih gospodarskih objekata i pripadajuće infrastrukture za poljoprivrednu proizvodnju
  • Popravak ili nabava novih/rabljenih poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju
  • Nabava osnovnog stada/matičnog jata domaćih životinja
  • Kupnja i sadnja sadnica višegodišnjih nasada
  • Označavanje ulaganja
  • Opći troškovi (do 10% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova)

Visina i intenzitet potpore

Predviđeni iznos novca koji će biti dostupan putem natječaja je 150.000.000 kn uz mogućnost povećanja, a pokriva se do 100% prihvatljivih izdataka. Važno je naglasiti da je moguća  isplata potpore u obliku predujma u vrijednosti do 50% odobrenih sredstava. 

Naš doprinos poljoprivrednicima 

Prijave će biti moguće podnijeti od 2. listopada do 1. prosinca 2017. godine. Poljoprivrednicima koji nisu u mogućnosti sami pripremiti dokumentaciju, naše ćemo usluge staviti na raspolaganje. Točnije, svaki mjesec za vrijeme otvorenog natječaja, jednom ćemo poljoprivredniku besplatno pripremiti dokumentaciju i tako mu pomoći obnoviti poljoprivredni potencijal. 

Ovim putem stoga pozivamo poljoprivrednike kojima je uništen poljoprivredni potencijal da nam se jave. 

Više o natječaju možete pronaći na našoj stranici.

08.08.2017. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno