« Biznis
objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana
EU FONDOVI

Natječaj za sajmove - povećanje bespovratnih sredstava za 131%

Najniža vrijednost potpore koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000 kuna, dok je najviša vrijednost potpore 1.000.000 kuna

Predstavite se!
Predstavite se! (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

sajmovi

,

poticaji

u Pozivu "Internacionalizacija" (Sajmovi kao podrška izvozu) ukupna vrijednost raspoloživih sredstava povećana sa dosadašnjih 58 milijuna kuna na 134 milijuna kuna. Posljedica je to strateškog opredjeljenja Ministarstva gospodarstva da se dodatno potaknu tvrtke u svojim nastojanjima izlaska na strana tržišta.

Prihvatljivi prijavitelji i intenzitet potpore

Prihvatljivi prijavitelji su pravne ili fizičke osobe koje su mikro, mali ili srednji poduzetnici (do 249 zaposlenih), registrirani za obavljanje gospodarske djelatnosti najkasnije u prošloj godini. Također, u 2017. godini, ne smiju imati iskazan gubitak te moraju imati najmanje jednog zaposlenog na temelju sati rada.

Visina i intenzitet potpore

Najniža vrijednost potpore koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000 kuna, dok je najviša vrijednost potpore 1.000.000 kuna. Intenzitet potpore ovisi o veličini poduzeća - za mikro i malo poduzeće intenzitet je do 85% prihvatljivih troškova, za srednje poduzeće je 65% ukupno prihvatljivih troškova.

Ulaganja koja su dozvoljena

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u sklopu ovog natječaja moraju biti potrebne za prezentiranje poslovanja poduzetnika na inozemnim tržištima kroz sudjelovanje na međunarodnim sajmovima i istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan RH.

Prihvatljivi troškovi

U okviru sudjelovanja na sajmu prihvatljivi su troškovi izložbenog prostora na sajmu (kotizacija za nastup, najam izložbenog prostora i opreme, upis u katalog izlagača), troškovi upravljanja izložbenim prostorom (putni troškovi, troškovi smještaja i dnevnica), troškovi izrade promotivnog materijala (grafički dizajn, prijevod, lektoriranje i tisak); u okviru istraživanja inozemnog tržišta prihvatljivi su troškovi za izradu analize tržišta, izradu strategije izvoza i izradu analize potencijalnih poslovnih partnera.

Prijave su počele i traju do iskorištenja raspoloživih sredstava. Osigurajte svoj nastup na međunarodnom tržištu!

Više o natječaju možete pronaći ovdje.

Za dodatne informacije te kvalitetnu i pravovremenu pripremu projekta obratite se stručnjacima tvrtke Ravecon.

08.11.2018. 15:31:00
Novi komentar
nužno
nužno