« Život
objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana
STVARNO?

Neobična karakteristika koja privlači sve oko vas

Kada želimo osvojiti pažnju osobe koja je ravnodušna prema nama, receptori za nagrađivanje u mozgu bujaju

Ravnodušni su napeti svima
Ravnodušni su napeti svima (Arhiva)
Više o

ravnodušnost

,

karakter

,

privlačnost

Privlačnost je nešto neuhvatljivo, ponekad nam se čini kad razmišljemo o tome gledajući ljude koji se bez problema uklapaju u svako društvo, a niti pronalazak partnera im nije neki poseban problem...

Sigurno ste se (osim ako ne spadate u takve) zapitali što ih to čini toliko privlačnima, a sad su znanstvenici dali odgovor koji će vas možda na prvu zbuniti - ravnodušnost. Naime, ispalo je da je upravo to najveći afrodizijak mnogim ljudima...

Antropolog Helen Fisher objašnjava da često kada nas određena osoba ne simpatizira, mi počinjemo osjećati duboku povezanost s njom.

"Umjesto da je ignoriramo, ne razmišljamo o njoj ili se jednostavno dostojanstveno povučemo, postajemo opsjednuti željom da je osvojimo, dodvorimo joj se, približimo", objašnjava Fisher.

Kako kaže, kada želimo osvojiti pažnju osobe koja je ravnodušna prema nama, receptori za nagrađivanje u mozgu bujaju.

"U mozgu se u tom trenutku aktivira dio za nagrađivanje i vi osjećate veliku energiju, snažan fokus, intenzivnu motivaciju i spremni ste riskirati sve kako biste osvojili tu osobu, jer je doživljavate kao životnu nagradu. Opsjednuti ste osvajanjem srca ravnodušne osobe", ističe Fisher.

Ona podsjeća da to ne znači da ćemo biti sretni kada je osvojimo, jer mi više ne razmišljamo o suštini, nego samo o formi - kako da zauzmemo neosvojivu tvrđavu.

"Potpuno smo zaslijepljeni i tek kada prođe određeno vrijeme u stanju smo vidjeti koliko smo se uzaludno trudili."

10.06.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno