« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
UHLJEBI

Objavljen Registar dužnosnika

Povjerensto u kojem od 2013. ne sjede više političari ispunilo je obvezu koju je još prije 12 godina propisao prvi Zakon o sprečavanju sukoba interesa - napravljen je registar dužnosnika!

Povirite koliko zarađuju vaši omiljeni uhljebi
Povirite koliko zarađuju vaši omiljeni uhljebi (Screenshot)
Više o

Registar dužnosnika

,

plaće dužnosnika

Registar dužnosnika napokon je na webu i svaki građanin u bilo kojem trenutku može vidjeti tko je dužnosnik i može pratiti kako se on ponaša u obnašanju javnih dužnosti. I tako za njih trenutačno 1915, među kojima je i sama predsjednica Povjerenstva!

Jednostavnim klikom na ime može se vidjeti da Dalija Orešković mjesečno zarađuje 15 tisuća kuna i ima problem sa "švicarcem". Za razliku od guvernera koji je svoj kredit na 20 godina uzeo u eurima. Podatke o plaći nije mijenjao od srpnja 2012., pa možemo pretpostaviti da i danas zarađuje malo više od 24 tisuće kuna na mjesec.

I ravnatelj HRT-a, i članovi uprava poduzeća koje imenuje Vlada, i općinski načelnici, i gradonačelnici, i suci Ustavnog suda, ravnatelji agencija... svi su oni uz državni vrh, ministre, u rangu dužnosnika. U registru su navedeni i obnašatelji dužnosti koje imenuju predsjednik, Sabor, Vlada. No Vlada i predsjednik države dostavili su svoje popise, dok Hrvatski sabor nije.

Za utaživanje znatiželje svratite na www.sukobinteresa.hr
05.04.2015. 17:00:00
Novi komentar
nužno
nužno