« Spektakli
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
Zlatni globus

Otkazan Zlatni globus

Dodjele nagrada neće biti, a dobitnici će se saznati na konferenciji za novinare

SVEČANA dodjela trebala se održati 13. siječnja u Los Angelesu
SVEČANA dodjela trebala se održati 13. siječnja u Los Angelesu (AFP)
Više o

Zlatni globus

OVOGODIŠNJA dodjela filmske nagrade Zlatni globus, koja se trebala održati 13. siječnja u Los Angelesu, definitivno je propala, a umjesto glamuroznog događaja, crvenog tepiha i elegantnih toaleta, u nedjelju će biti održana jednosatna konferencija za novinare na kojoj će biti pročitana imena dobitnika.

GUBITAK
Štrajk scenarista, koji traje od studenoga, najgori je holivudski radni spor u posljednjih 20 godina, a stoji više od 20 milijuna dolara na dan.

Svečana dodjela otkazana je zbog bojkota na koji su se odlučile brojne filmske zvijezde u znak podrške scenaristima koji štrajkaju, a ako njihov štrajk i dalje bude bez efekta, glumci najavljuju i bojkot Oscara. Iako se mislilo da će se ceremonija, koja se smatra najboljim indikatorom za Oscara, ipak održati, organizatori su odustali jer smatraju da bi se gala večer bez zvijezda kao što su George Clooney, Angelina Jolie, Daniel Day-Lewis i Keira Knightley pretvorila u parodiju.

Zato će nagrađeni, kako je najavljeno, biti objavljeni na konferenciji za novinare koju će, čini se, izravno prenositi NBC. - Razočaravajuća je činjenica da milijuni gledatelja neće moći vidjeti svoje omiljene i nagrađene glumce kako slave - istaknuo je Jorge Camara, predsjednik Udruge stranih novinara u Hollywoodu, koji dodjeljuju nagradu. Dodjelu Zlatnog globusa su, među ostalima, bojkotirale nominirane zvijezde Cate Blanchett, Angelina Jolie, Keira Knightley, George Clooney, Daniel Day- Lewis, Denzel Washington, Johnny Depp i Tom Hanks.


Piše: JL
09.01.2008. 22:38:00
Novi komentar
nužno
nužno