« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
susret u gdansku

Pahor: Rješenje spora u idućih nekoliko tjedana

Kosor je uoči razgovora s Pahorom rekla da je 95 posto pitanja riješeno te da ostaju "još neke pojedinosti" do cjelovita rješenja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Borut Pahor

,

Jadranka Kosor

,

granični spor

,

susret u Gdansku

,

rješenje graničnog spora

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor razgovarala je u utorak u Gdansku sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom, nakon čega je Pahor izjavio kako je moguće postići prijedlog rješenja hrvatsko-slovenskog spora u idućih nekoliko tjedana.

Premijerka je izrazila nadu da će se vrlo brzo i službeno sastati s Pahorom u Sloveniji.

Pahor je slovenskim novinarima u Gdansku nakon susreta s Kosor rekao kako bi prijedlog rješenja slovensko-hrvatskog prijepora mogao biti postignut u idućih nekoliko tjedana, kako je javila slovenska novinska agencija STA.

"Današnjim susretom s hrvatskom premijerkom nastavlja se jačanje dobra ozračja, a to zasigurno pomaže pregovaračima da idućih tjedana postignu prijedlog rješenja", rekao je Pahor.

Rješenje bi, po Pahorovim riječima, trebalo zadovoljiti obje strane.

Pahor je popodne uoči odlaska u Gdansk, gdje je nazočio obilježavanju 70. obljetnice početka II. svjetskog rata, istaknuo da se pregovori o dokumentu koji bi trebao kompromisno riješiti hrvatsko-slovenski granični prijepor i omogućiti slovensku deblokadu pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom vode na razini ministara vanjskih poslova i njihovih suradnika u dobru ozračju koje je nastupilo nakon njegova prvog sastanka s premijerkom Kosor u Trakošćanu potkraj srpnja.

"Tada smo počeli proces jačanja povjerenja i potvrdili političku volju da riješimo problem za koji se dugo činilo da ne može biti pomaknut s mrtve točke", izjavio je Pahor u utorak popodne nakon obraćanja slovenskim diplomatima okupljenim na godišnjem savjetovanju na Brdu kod Kranja.

Izvor: Hina

01.09.2009. 22:10:35
Novi komentar
nužno
nužno