« Glazba
objavljeno prije 11 godina

Papaya Motomusic

Ljetni festival na Zrću u ove godine očekuje rekordan broj stranih posjetitelja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zvonimir Krstulović)
Više o

Papaya Motomusic

,

Papaya Day and Night Motomusic festival

,

Zrće

,

Papaya Motomusic vol.4

,

Darko Juranović

,

Fresh Jay

,

Urbani zvuk

,

Adnan Mehmedović

Ljeto polako kuca na vrata, a s njim u paketu dolazi i sve ono o čemu smo svakodnevno sanjali u hladnim zimskim danima - lagana odjeća, kupanje, beskonačno izležavanje na suncu i naravno - ludi partyji. Nešto više od mjesec dana dijeli nas do Papaya Day and Night Motomusic festivala, jednog od najvećih glazbenih događaja u Hrvatskoj, koji je zbog dobre organizacije, privlačne lokacije i uglednih gostiju postao poznat i izvan granica naše zemlje.

Papaya Motomusic multimedijalni je projekt iza kojeg stoje klub Papaya smješten na paškoj plaži Zrće, izdavačka kuća Urbani zvuk i proizvođač mobitela Motorola, a sastoji se od autorske glazbene kompilacije Papaya Motomusic vol.4 i videospota hit singla, promotivne turneje koja obuhvaća deset internacionalnih partyja i četverodnevnog festivala.

Svjetska priča

- Naš cilj je bio realizirati jednu priču koja će, osim što će gostima kluba Papaya na novaljskoj plaži Zrće pružiti glazbenu poslasticu u obliku najprestižnijih svjetskih zvijezda, uspješno promovirati hrvatski turizam i pokazati svijetu da naša obala nije dosadno mjesto, već destinacija koja mladim ljudima može pružiti nezaboravan provod. Upravo prošle godine osjetili smo da smo uspjeli u svojem naumu i da se cijeli projekt uzdigao na svjetsku razinu. Na festivalu je bilo 70 posto stranaca, a većinu posjetitelja činili su mladi u dobi između 20 i 30 godina. Također, cilj nam je bio demantirati one koji su zbog ovih ili onih razloga spominjali Zrće u negativnom kontekstu.

Željeli smo pokazati svima da je to mjesto na kojem se okuplja ozbiljna klijentela. Neće svatko kupiti kartu koja košta 440 kuna. Time smo selektirali ljude i automatski je otpao onaj dio koji stvara spomenutu negativnu energiju - objašnjavaju Darko Juranović (D’ Knock), višestruko nagrađivani producent i uz Fresh Jaya suvlasnik izdavačke kuće Urbani zvuk, i Adnan Mehmedović (Medo), voditelj programa i PR manager zagrebačkih klubova Piranha, Gjuro2 i kluba Papaya na Zrću.

Ulaznice za festival (440 kuna) koje se prodaju putem interneta, jako dobro idu. Interes je velik, a kupci iz svih dijelova svijeta. Tako su pedeset ulaznica kupili Brazilci, a nekoliko ih je otišlo i u Egipat, Njemačku, Australiju, Švedsku...

Ovi podaci dovoljno govore sami za sebe. Navala stranaca, pričaju dečki, počela je prošle godine, kada je omiljeni ljetni festival u Hrvatskoj posjetilo 20.000 ljudi, brojni celebrityji i 60 novinara. Strani mediji tada su klub Papayu i Motomusic festival proglasili europskim hitom, a Novalju top ljetnom destinacijom.

Ove godine organizatori Papaya Motomusic Summer festivala pripremili su nam uistinu impresivan repertoar. Spektakl će početi 16. srpnja kad će nastupiti trenutno jedan od najvećih svjetskih DJ-a, Tiёsto kojega šira publika zna po mnogobrojnim melodijama iz raznih televizijskih reklama, ali i velikim hitovima koji su redovito pri samom vrhu svih svjetskih glazbenih top-ljestvica. Simpatični Nizozemac svirao je 2004. na Olimpijskim igrama u Ateni i tri godine zaredom proglašavan najboljim svjetskim DJ-em, a ove je godine izabran da napravi himnu za Olimpijske igre u Pekingu.

Uslijedit će nastup glazbene dive iz Brooklyna Barbare Tucker, koja je zajedno s Fresh Jayem i D Knockom, producentima kompilacije Papaya Motomusic vol.4, napravila singl ‘I found a place’. Ova ekskluzivna suradnja bit će okrunjena zajedničkim videospotom u svrhu svjetske promocije singla. Zadnja dva dana festivala rezervirana su za producenta i DJ-a diskografske kuće Defected Sandy Riveru i hit-makera Toma Novyja (18. srpnja) te fantastične Freemasons (19. srpnja) koji su surađivali s glazbenicima poput Michaela Jacksona, Akona, Beyonce, Shakire i drugih.

Zavidna produkcija

- Na ovogodišnjem festivalu svi će posjetitelji biti dio jedne zavidne glazbene konstrukcije koja se može vidjeti samo na velikim open air festivalima. To neće biti samo obični DJ-ing. Inzistirali smo na vrhunskoj organizaciji koja uključuje top razglas, odličan light show i videozid. Surađivali smo sa strancima kako bi to sve realizirali jer u Hrvatskoj je jako teško ostvariti uvjete koje smo si zacrtali. Zapravo je manji problem dovesti neku svjetsku zvijezdu u Novalju. Više vremena i energije nam oduzme napor koji ulažemo da sve to izgleda i zvuči sjajno - kaže Darko.

Za budućnost idejni začetnici Papaya Motomusic summer festivala imaju još ambicioznije planove. Prije svega žele uz pomoć svog sponzora Motorole organizirati Motomusic festivale diljem svijeta, a najveća im je želja educirati ljude o stvarnom značenju definicije klupske glazbe.

- Bitno je znati da ovo nije samo elektronski festival. Naš moto je: što si širi, to si pristupačniji. Kod nas ne nastupaju samo DJ-i, već i svi glazbenici koji imaju veze s klupskom glazbom. To znači da nam u goste može doći bilo koji DJ, ali i Alicia Keys, Moby, Fat Boy Slim, Duft Punk, a i r’n’b i hip-hop zvijezde poput P. Diddyija, Johna Legenda, Bjork, Snoop Dogga. U tom ćemo se smjeru nastojati i razvijati - zaključuju. 

Kako je bilo prošle godine pogledajte u našoj galeriji

06.06.2008. 03:34:01
Novi komentar
nužno
nužno