« Spektakli
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Pavarotti ostavio samo dugove

Nasljednici talijanske operne zvijezde u minusu gotovo 16 milijuna eura - pet mjeseci je tim pravnih stručnjaka proučavao dokumente preminule 71-godišnje pjevačke zvijezde

Pet mjeseci je tim pravnih stručnjaka proučavao dokumente preminule 71-godišnje pjevačke zvijezde
Pet mjeseci je tim pravnih stručnjaka proučavao dokumente preminule 71-godišnje pjevačke zvijezde (AFP)
Više o

Luciano Pavarotti

Zvijezda opere Luciano Pavarotti, iza svoje smrti je ostavio 15,7 milijuna eura duga. Rezultat je to petomjesečnog proučavanja dokumenata preminulog 71-godišnjaka, koji je objavio talijanski sud, javlja portal Net.hr.

Odvjetnici koji zastupaju njegovu drugu suprugu Nicolettu Mantovani te njegovih troje djece iz prvog braka, još će jednom detaljno prijeći sve sekvence dokumenata, jer nije sve u potpunosti definirano.

Prema tim dokumentima, Pavarotti je navodno samo banci u Modeni dugovao 10,9 milijuna eura, imao je i hipoteke na nekratninama u Monte Carlu, New Yorku i Modeni, čija vrijednost još nije procijenjena. S druge strane, tu su i njegova skupocjena odijela i određeni broj dionica.

Suradnica pa supruga- Luciano Pavarotti rođen je u Modeni 12. listopada 1935., gdje je i umro 5. rujna 2007. godine.
- U prosincu 2003. oženio se bivšom suradnicom Nicolettom Mantovani, 30 godina mlađom od njega. Iz tog i prethodnog braka imao je četiri kćeri.

Prema talijanskim zakonima, Pavarottijeva udovica i njihova petogodišnja djevojčica Alice naslijedit će 50 posto vlasništva, ili pak dugova, velike zvijezde, dok će druga polovica zapasti njegove kćeri iz prethodnog braka - Lorenzu, Cristinu i Giulianu.
No, njegove su starije kćeri u svojevrsnom ratu zbog nekoliko očevih nekretnina u SAD-u, koje je izravno prenio na udovicu.

Na najnovije vijesti o Pavarottijevoj ostavštini već su se javili i teoretičari zavjere, koji tvrde da je pjevačka zvijezda svoju drugu suprugu Nicolettu namjerno uvalio u dugove. Naime,  sad se ponovno izvlače njegove rečenice sa samrtne postelje koje je povjerio prijateljici Lidiji La Marci.
 - Nicoletta me muči posljednjih godina. Izoliran sam, moji prijatelji više ne dolaze u posjet, ona loše govori o mojim kćerima i okružuje me ljudima koje ne volim - govorio je navodno Pavarotti. (METRO)

03.03.2008. 22:16:51
Novi komentar
nužno
nužno