« Glazba
objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana
NAJAVE

Pipsi za doček Nove godine u Vintage Industrialu

Nakon prošlogodišnjeg trodnevnog božićnog koncerta, upravo u Savskoj 160, ne propusti 31. prosinca proslaviti ulaz u 2019. godinu

Pipsi vas uvode u Novu
Pipsi vas uvode u Novu (Inka Lo)
Više o

Pips Chips & Videoclips

,

doček Nove 2019.

,

Vintage Industrial Bar

,

ulaznice

Pipsi se vraćaju u Vintage Industrial i to na finalni koncertni datum 2018. Nakon prošlogodišnjeg trodnevnog božićnog koncerta, upravo u Savskoj 160, ne propusti 31. prosinca proslaviti ulaz u 2019. godinu.

Nije tajna da se Pipsi & Vintage vole. ♥

Karte su u prodaji u Grifu / Vintage Industrialu (Savska 160) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18). #požuriposvoju

Ako ih gdjekad ugledaš, putniče namjerniče, ne boj se I priđi bliže! PC&VC shuttle obilazi svijet!

BIOGRAFIJA:

Velika karijera ovog benda mogla se naslutiti već po prvom pojavljivanju u javnosti, 1992., kada je njihov nastupni singl, navijačka himna "Dinamo ja volim", srušio sve rekorde slušanosti i postao neprikosnoveni hit godine. Prvi je album Pipsa "Shimpoo Pimpoo", izdan krajem 1993., bio stilski krajnje raznovrstan materijal, u rasponu od kabaretskog popa do žestokog punka, te je iznenadio i zbunio mnoge; trebalo je vremena da se publika navikne na eklektičan autorski stil benda, karakterističan većini kvalitetne pop glazbe devedesetih. Širok raspon utjecaja Pips, Chips & Videoclips nikada nisu skrivali, i ta je karakteristika, uz specifičnu Ripperovu poetiku, do danas ključna u prepoznavanju vrijednosti benda.

Nakon objavljivanja drugog albuma "Dernjava", 1995. bend osvaja i dotad mu nedostupne dijelove Hrvatske, te započinje proboj na susjedna tržišta Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ova produkcijski i autorski superiorna ploča lakoćom diskografsku nagradu "Porin" za najbolji alternativni album 1996. Trijumfalni koncertni nastupi tijekom proljeća i ljeta 1996. označuju definitivni dolazak Pipsa na sam vrh hrvatske rock hijerarhije.

"Fred Astaire", sniman u proljeće 1997. dočekan je u hrvatskoj javnosti kao apsolutni kreativni trijumf benda, s jednakim oduševljenjem publike i probirljivih kritičara. Zvaničnu koncertnu promociju "Astairea" u zagrebačkom kazalištu "Gavella" mediji su proglasili najboljom "živom" predstavom benda u karijeri i jednim od najdojmljivijih rock događaja u Hrvatskoj uopće. Treća ploča Pips, Chips & Videoclips gotovo je u svim anketama na kraju 1997. osvojila prvo mjesto, a ukus publike potvrdila je i prava žetva nagrada 1998.; četiri novinarske rock nagrade "Crni mačak" i dva "Porina", onaj najprestižniji - za album godine te za najbolju vokalnu suradnju.

U studenom 1999. izlazi i njihov četvrti album "Bog", kruna njihovog dosadašnjeg rada i pravi pozdrav odlazećem tisućljeću. "Bog" je jedan od najvažnijih domaćih albuma desetljeća koji s lakoćom osvaja dva "Porina" i četiri "Crna mačka".

U travnju 2003. izlazi peti studijski album grupe - "Drveće i rijeke". Album pobire respektabilne recenzije u renomiranim svjetskim glazbenim časopisima.

U studenom 2005. izlazi album „Dokument - izštekani session 17.12.2004."

Bend izdaje još dva studijska albuma, 2007. "Pjesme za gladijatore", te svoj sedmi po redu, ''Wait'' 2013.

Nakon tri dana božićnog koncerta u Vintage Industrialu, Pipsi su 2018. popunili odličnim novim singlovima. Posljednji od njih zove se 'Kung Fu lekcije', a nastavlja izuzetan niz, započet s 'K1', pa 'Tek da nas podsjeti' i predzadnji singl '3PM'.

ČLANOVI:
Dubravko Ivaniš vokal
Ivan Božanić gitara/produkcija
Viktor Slamnig bass
Pavle Gulić bubanj
Zdeslav Klarić klavijature
Krunoslav Tomašinec gitara/harmonika

DISKOGRAFIJA:
1993. Shimpoo Pimpoo
1995. Dernjava
1997. Fred Astaire 
1999. Bog 
2003. Drveće i Rijeke 
2005. Dokument (izštekani session) 
2007. Pjesme za gladijatore
2013. Walt 

28.12.2018. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno