« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana
SAVJETI :)

Pobijedite blagdansku depresiju

Depresiji su za vrijeme blagdana sklonije osobe koje su usamljene, nemaju puno prijatelja, koje su nedavno prekinule s partnerom ili koje su u besparici

Spriječite blagdansku depresiju
Spriječite blagdansku depresiju (Arhiva)
Više o

depresija

,

blagdanska depresija

Blagdanska depresija postaje sve češća pojava, no što je zapravo razlog zbog kojeg ljudi ne osjećaju veselu blagdansku atmosferu, već ih preplavljuju tuga i nevoljkost.

Depresiji su za vrijeme blagdana sklonije osobe koje su usamljene, nemaju puno prijatelja, koje su nedavno prekinule s partnerom ili koje su u besparici. Usamljene osobe se osjećaju još usamljenijima, a one siromašne još siromašnijima. 

No, razlozi sezonske depresije se nalaze i u prirodi. Dani postaju sve kraći, a noći sve duže. Vrijeme je mračno i tmurno pa osobama pada životna motivacija i sama kvaliteta života. Raste potreba za snom, ali i povećana želja za ugljikohidratima. 

No, nema brige. Sezonske tuga i žalost mogu se spriječiti i izbjeći. Nemojte se prepustili ludilu i ne idealizirajte blagdane. Ne trebate potrošiti gomilu novaca za poklone, planirajre mudro i ne povodite se za konzumerizmom. Ne zavaravajte se reklamama koje govore o savršenom Božiću. Odmorite se i družite s obitelji, to je ipak temelj svih ovih blagdana. 

Ali, obavezno se i dobro najedite. 

26.12.2018. 11:15:00
Novi komentar
nužno
nužno