« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

Počeo cirkus na Cvjetnom trgu

Horvatinčić počeo odiseju zvanu razaranje Cvjetnog, od prosvjeda ni traga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ankica Vrdoljak / CROPIX)
Više o

Cvjetni trg

,

Hoto grupa

,

Tomislav Horvatinčić

Radnici su mirno iskrcali i montirali zaštitne ograde, čak se ni ne trudeći da zatvore vidik prolaznicima na svoje radove. Moćne su Hiltice upaljene i stupovi javne rasvjete u Preobraženskoj brzo su zbrisani, skupocjeni kamen je razbijen i uklonjen, sve kako bi kamioni s pravom prolaza mogli nesmetano prometovati.

Horvatiničić bi, da ima brk, mogao veselo sukati isti, zadovoljan jer ima dozvole za rušenje spomenika kulture, zgrade stare tiskare koja mu stoji na putu ostvarenja plana, shopping centra u samom srcu grada. Ono što nije uspjelo daleko većim i bogatijim tvrtkama, HOTO grupa uspjela je strpljivošću.

Nakon demonstracija protiv novog, hitno donesenog PUP-a za centar grada koji je legalizirao ideju čovjeka koji je prvi imao friške škampe u Zagrebu činilo se da se će prosvjednici uspjeti. Horvatinčić je čak najavljivao, prilično ozbiljno, odustajanje od projekta. No, njegovi su planovi ipak prošli instance Gradskog poglavarstva i radovi počinu. Teški kamioni prometovat će Ilicom u suprotnom smjeru, ometati tramvajski promet i plašiti pješake.

Termin početka, prvi kolovoza, nije mogao biti bolje odabran, jer grad je em prazan em raskopan, pa će se lako uklopiti u opći kaos koji trenutno vlada. Što će biti za mjesec dana, kad počne škola i uobičajene gradske gužve, bolje je i ne razmišljati. (METRO).

04.08.2008. 02:03:14
Novi komentar
nužno
nužno