« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
"milostivi hep"

Struja neće poskupiti (neće ni pojeftiniti)!

Unatoč povećanju PDV-a s 22 na 23%, u HEP-u tvrde da ne namjeravaju povisiti cijenu struje za kućanstva.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

rast cijena struje

,

hrvatska elektroprivreda

Hrvatska elektroprivreda poslala je danas javnosti priopćenje u kojoj kaže da neće mijenjati cijenu struje. S obzirom na teške afere koje potresaju ovo javno poduzeće, ne može se zamisliti da bi bilo kakva obavijest koja bi išla nauštrb potrošača izazvala išta drugo nego bijes javnosti. Unatoč povećanju PDV-a s 22 na 23%, u HEP-u se hvale da ne namjeravaju povisiti cijenu struje za kućanstva. Cijena struje za kućanstva ostaje ista jer je HEP za kućanstva predložio smanjenje cijene električne energije na koju se obračunava uvećani PDV.

To je smanjenje provedeno odlukom Vlade od 27. kolovoza, kojom je smanjena visina tarifnih stavki u Tarifnom sustavu za proizvodnju električne energije (jednog od elemenata za formiranje ukupne cijene struje), s početkom primjene od 1. rujna.

Tako će od 1. rujna cijene tarifnih stavki za obračun električne energije bez PDV-a iznositi: za Plavi (jednotarifni) model 0,7042 kuna po kilovatsatu (umjesto dosadašnjih 0,71 kn/kWh), a za Bijeli (dvotarifni) model u višoj tarifi 0,7439 kn/kWh (umjesto dosadašnjih 0,75 kn/kWh), te u nižoj tarifi 0,3769 kn/kWh (do sada 0,38 kn/kWh).

HEP će, u skladu s propisima, nove iznose primijeniti na procijenjeno stanje potrošnje kupaca na dan 1. rujna.

Kupci koji žele mogu i sami do 10. rujna očitati stanje brojila i podatke radi obračuna dostaviti HEP-u na jedinstveni besplatni telefon za potrošače 0800-0555 ili na potrošački telefon svog distribucijskog područja (Elektre), odnosno putem internetske stranice: www.hep.hr (Dostava očitanja), navodi se u priopćenju HEP-a.

01.09.2009. 14:28:20
Novi komentar
nužno
nužno