« Ekosfera
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
JAVITE SE

Predstavljeni poticaji za energetsku obnovu kuća

Za projekte energetske učinkovitosti i zaštite okoliša Fond je ove godine osigurao 600 milijuna kuna kojima će se pokrenuti investicije vrijedne 1,2 milijardi kuna

Obnovite kuću uz državne poticaje
Obnovite kuću uz državne poticaje (Arhiva)
Više o

energetska učinkovitost

,

obnova kuća

,

energetski certifikat

Za projekte energetske učinkovitosti i zaštite okoliša Fond je ove godine osigurao 600 milijuna kuna kojima će se pokrenuti investicije vrijedne 1,2 milijardi kuna. Građanima je najzanimljivija energetska obnova obiteljskih kuća. Za obnovu oko 10.000 kuća u Fondu je osiguran 71 milijun kuna.

Građani koji žele obnoviti svoju kuću trebat će samo napraviti energetski pregled prije početka radova i nabaviti energetski certifikat po njihovom završetku. 

Također, građani će se na poziv moći javiti direktno Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bez posredništva gradova i općina. Time se želi pospješiti realizacija projekata, ali i omogućiti pravedniji način dodjele sredstava. Dio građana, naime, lani nije mogao dobiti sredstva Fonda jer se na poziv za energetsku obnovu kuća javila tek trećina gradova i općina, priopćili su iz Ministarstva zaštite okoliša.

 

01.04.2015. 13:03:03
Novi komentar
nužno
nužno