« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
POLITIKA

Premijerka u posjetu Zadarskoj županiji

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor s ministrima Kalmetom, Popijačem, Čobankovićem i Pankretićem obišla je gradilište nove trajektne luke Gaženica

Gaženica
Gaženica (Jure Mišković/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

premijerka

,

Zadar

,

Zagrebačka biciklijada

,

ministri

,

kalmeta

,

biciklijada

,

čobanković

,

Heiner Brand

,

diskoteka

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor obilaskom gradilišta nove trajektne luke Gaženica oko tri kilometra jugoistočno od Zadra danas je počela svoj posjet području Zadarske županije.

Predsjednik zadarskog Gradskog vijeća Živko Kolega predstavljajući projekt nove trajektne luke rekao je da će ona ukupno stajati 236 milijuna eura, od toga, pojasnio je, 100 milijuna eura je zajam od Europske investicijske banke, a 120 milijuna eura je zajam od njemačke Razvojne banke, dok je preostalih 16 milijuna eura osigurala Lučka uprava u Zadru.

On je najavio kako se očekuje da radovi na ovoj trajektnoj luci budu završeni potkraj 2012. godine.

Kolega je također izvijestio da će ovom novom trajektnom lukom gradska jezgra Zadra biti oslobođena prometne gužve. "Godišnje ćemo u povijesnoj jezgri Zadra nakon završetka ove trajektne luke biti oslobođeni prometa 370 tisuća vozila".

On je rekao također da se radovi odvijaju po planu i da nema nikakvih zastoja.

Po Koleginim riječima ove godine na zadarskom području povećan je broj kruzera za 20 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a broj putnika za oko 8 posto.

U izaslanstvu s premijerkom Kosor su i ministri Božidar Kalmeta, Đuro Popijač, Petar Čobanković i Božidar Pankretić. (hina/metro-portal)

17.07.2010. 11:50:10
Novi komentar
nužno
nužno