« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
PREPOROD

Suradnja sa "Zviždačem" služi Primorcu za osobnu reklamu

Dok ga Preporod kritizira, Primorac polaže kamen temeljac za za drugu fazu izgradnje Medicinskog fakulteta u Splitu
Dok ga Preporod kritizira, Primorac polaže kamen temeljac za za drugu fazu izgradnje Medicinskog fakulteta u Splitu (Foto : Vladimir Dugandzic / CROPIX)
Više o

sindikat Preporod

,

Preporod

,

Dragan Primorac

,

Željko Stipić

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod drži da je nedavno potpisana deklaracija o suradnji između Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Udruge "Zviždač" samoreklamerski potez ministra Dragana Primorca, kojim se iskazuje nepovjerenje prema nadležnim institucijama.

Preporod je u današnjem priopćenju pozvao ministra da se umjesto sudjelovanja "u igrokazima, prihvati rješavanja nagomilanih problema u školstvu".

Navodi da bi se nezakonitostima trebala pozabaviti Uprava za inspekcijske poslove i upravni nadzor Ministarstva, a ako ta uprava ne radi svoj posao, onda rješenje nije u formiranju kvazi povjerenstava nego u pozivanju na odgovornost onih koji su plaćeni štititi zakonitost.

Preporod je ipak pozivao ministra i gđu. Balenović da se zajednički pozabave eventualnom korupcijom u vezi tzv. besplatnih udžbenika. "Nakon što su lani u biznisu svih biznisa nakladnici i distributeri 'zavrtili' skoro četiristo milijuna kuna, i nakon što ove godine planiraju "zavrtiti" skoro još toliko, mnoge bi građane ove zemlje jako zanimalo je li baš sve čisto u sve skupljem Sanader-Primorčevu projektu učenja iz pohabanih udžbenika?" pita se Sindikat.

Umjesto odgovora na ovo pitanje Primorac-Balenovićkini istražitelji mogli bi se razmiliti po školama ispitujući jesu li neki nastavnici dopustili da ih se prigodom odabira udžbenika "korumpira" privjeskom, kemijskom ili rokovnikom, piše, uz ostalo, u današnjem priopćenju Željko Stipić, predsjednik Preporoda. (HINA)

01.08.2008. 14:27:55
Novi komentar
nužno
nužno