« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
TRENDOVI

Prihod od aplikacija za Android će nadmašiti one za iOS u 2017

Rašireno je mišljenje da Apple ostvaruje više prihoda kroz App Store nego Google kroz svoj Play Store

Android je trenutno jači, izgleda
Android je trenutno jači, izgleda (Arhiva/Screenshot App Annie)
Više o

aplikacije

,

Android

,

iOS

,

prihodi

Analitičari tvrtke App Annie, objavili su prognozu prodaje mobilnih aplikacija za Android i iOS operativne sustave. Prema analizama, po prvi puta prihod od aplikacija za Android će nadmašiti iOS u 2017. godini.

Rašireno je mišljenje da Apple ostvaruje više prihoda kroz App Store nego Google kroz svoj Play Store. Stvarnost je da prihod od Android aplikacija premašuje iOS na globalnoj razini ove godine.

Zvuči nevjerojatno, jer Apple korisnici su navikli kupovati aplikacije, dok Android korisnici teško da su spremni potrošiti koji novčić. No, analitičari ne dijele opće prihvaćeno mišljenje i prognoziraju uspješniju prodaju Android aplikacija.  

Kao što možete vidjeti, ako podaci predviđanja budu točni, Google bi mogao generirati 21 milijardu dolara u prihodima, dok ostale Android trgovine aplikacija još najmanje 20 milijardi dolara.

Ukupno gledajući, trgovine Android aplikacijama mogle bi generirati 41 milijardu dolara prihoda, dok iOS platforma 40 milijardi dolara. Razlika nije velika, ali je ipak razlika u korist malog zelenog robota.  

Piše: Sanja Ledinek
25.04.2017. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno