« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan
SAVJETI :)

Prirodna njega suhe kože

Proizvodi koje koristite za skidanje šminke ne smiju biti preblagi, jer se njima grublje skida šminka s lica, zbog čega se koža dodatno iritira

Pažljivo s novim proizvodima
Pažljivo s novim proizvodima (Arhiva)
Više o

koža

,

suha koža

,

njega

,

savjeti

Suha koža muči mnoge žene, a upravo su i one najčešće mušterije trgovina kozmetikom, kupujući proizvode za svoj tip kože u želji da napokon bude meka, glatka i baršunasta...

No, prije nego novi proizvod nanesete na lice, prvo ga nanesite na mjesto iza uha, pa pričekajte da prođe 24 sata, kako bi vidjeli da li će se pojaviti kakva reakcija. Ako se nakon 24 sata ne pojavi nikakva reakcija, možete bez straha koristiti proizvod.

Kako kožu ne bi iritirali, najbolje ju je čistiti dva puta na dan. Naravno, kožu čistite samo proizvodima za osjetljivu kožu. Proizvodi koje koristite za skidanje šminke ne smiju biti preblagi, jer se njima grublje skida šminka s lica, zbog čega se koža dodatno iritira.

Pažljivo birajte kozmetiku, a lice uvijek pudrajte mineralnim puderom bez konzervansa i umjetnih bojila. Eye liner neka uvijek bude u obliku olovke, ne koristite vodootpornu šminku i izbjegavajte kozmetiku sa istekom roka. Redovito čistite četke za nanošenje šminke.

Hipoalergene proizvode je najbolje izbjegavati, jer nisu svi namijenjeni osjetljivoj koži. Svaki proizvod prije korištenja prvo testirajte, te kožu obavezno njegujte ujutro i navečer. Priuštite koži više vlažnosti!

Nakon svakog čišćenja lica, kožu temeljito isperite i tapkajući ručnikom posušite, nikada ju ne smijete trljati. Na suho lice nanesite hidratantnu kremu, koja treba biti namijenjena suhom tipu kože. Ne pretjerujte brojem proizvoda za njegu suhe kože, zapamtite da je manje više.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
08.04.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno