« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
PRIRODA DAJE

Prirodni lijekovi učinkoviti su protiv alergija

Podsezona je omiljeno godišnje doba brojnim alergenima zbog kojih mnogi od nas pune blagajne prodavača paprinatih maramica

Neven ima snažno protuupalno djelovanje
Neven ima snažno protuupalno djelovanje (Wikipedia)
Više o

alergije

,

prirodni lijekovi

,

jesenske alergije

Na kratko smo okrenuli leđa modernoj medicini i bacili se na nekoliko prirodnih recepata za ublažavanje simptoma alergije.

"Svakako koristiti protuupalne biljke, naša u Hrvatskoj najpoznatija neven, ima lijepe žute cvjetove, a mnogi ne znaju da je jako protuupalno", pojasnila je farmaceutkinja Ines Buhač.

"Biljka koja je kod alergije izuzetno korisna je list od koprive. Dakle, ne korijen nego list od koprive. On upravo uravnotežuje rad imunološkog sustava, što je u slučaju alergije vrlo bitno", dodala je Buhač.

Na kraju dodajemo zeleni čaj: "...koji će djelovati i na smirenje nadraženog nervnog sustava, što je jako bitno zato što treba biti svjestan da uopće da često puta uzrok alergije je upravo naš način življenja. Što smo stalno pod stresom, što smo stalno napeti", naglasila je Buhač.

Čaj je najbolje pustiti da odstoji desetak minuta, preliti ga u staklenu bocu i piti svježe pripremljen.

U Hrvatskoj od alergije na pelud, trave i korov pati svaki deseti stanovnik. Brojka se povećava, jer stresan način života utječe na imunološki sustav, pa je i organizam podložniji alergijama. Zbog toga, treba ga jačati i čistiti tijekom cijele godine.

"Zelena glina, čaša od dva decilitra. Žlica zelene gline i onda se to promiješa, ostavi se dvadeset minuta da padne i to se popije, znači to dodatno čisti organizam", rekla je homeopatkinja Meri Bura.

Za čišćenje organizma dobre su i brojne biljke.

"One biljke koje djeluju na jetru, znači to je korijen od čička pa list od maslačka, list od koprive se isto koristi kao sredstvo za uklanjanje toksina, a one biljke koje djeluju na bubrege, to je obično list od breze, pa list od peršina, zlatnica", dodala je Bura.

Sve u svemu, lijekovi se nalaze na štandovima na tržnici, svježe ubrani, a one iz ljekarne bolje je ostaviti na policama ...

08.09.2016. 11:24:00
Novi komentar
nužno
nužno