« Fun
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
Kako se našlo tamo?

Pronašao jaje unutar jajeta

Britanski farmer poželio je tvrdo kuhano jaje za doručak, no dočekalo ga je iznenađenje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Telegraph)
Više o

jaje

,

jaja

,

anomalija

40-godišnji Jeff Taylor koji sa svojom ženom vodi dućan organski uzgajane hrane, bio je nemalo iznenađen ovim događajem. ˝Cijeli život bavim se stočarstvom i poljoprivredom, međutim takvo što nikada nisam vidio, kako ni bilo tko od kolega kojima sam ga pokazao˝, kaže Taylor.

˝Jaje je savršeno oblikovano, stoga smo supruga i ja bili poprilično iznenađeni. Vidio sam jaje s dva žumanjca ali ovo je zbilja iznimka. Tražili smo i na internetu, a zadnji zabilježen takav slučaj, to jest da je maleno jaje pronađeno unutar većeg, dogodio se u Japanu˝, dodaje Taylor.

Douglas Russel iz Prirodoslovnog muzeja tvrdi kako je iznimno rijetko da takvo jaje dođe do mušterije. ˝Kao kustos muzeja koji posjeduje i pozamašnu kolekciju jaja, naišao sam na samo nekoliko identičnih slučajeva. Dvostruka jaja rijeđa su u odnosu na neke druge zoološke anomalije, te privlače pažnju znanstvenika stotinama godina.˝

˝Postoji nekoliko teorija o nastanku takvog jajeta. Ona najpopularnija sugerira da normalna ritmična aktivnost mišića, koja jaje u razvoju tjera kroz jajovod, na neki način ne funkcionira˝, objašnjava Russel.

01.09.2009. 14:54:53
Novi komentar
nužno
nužno