« Hi-tech
objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana
SAVJETI

Proširite horizonte s AOC-ovim idejama za multi - monitore

Većina današnjih grafičkih kartica podržava čak više od tri različita izlaza što postavke multi - monitora čini jednostavnijim no ikad

Tri monitora pa - ožeži!
Tri monitora pa - ožeži! (AOC)
Više o

multi - monitori

,

AOC

,

gaming

Specijalist za monitore AOC nudi širok spektar monitora za različite potrebe i namjene. Mnogi od njih su savršeni za korisnike koji traže maksimalnu produktivnost ili najimpresivnije gaming iskustvo na multi - monitorima.

Imajući to na umu, AOC je ponudio nekoliko jednostavnih ideja za različite korisnike, od gamera do profesionalaca. Ideje služe kako podsjetnici da se poslovna efikasnost, igračko iskustvo i okruženje mogu dodatno poboljšati. Većina današnjih grafičkih kartica podržava čak više od tri različita izlaza što postavke multi - monitora čini jednostavnijim no ikad.

Dva AOC X24P1 (16:10) monitora jedan pokraj drugog za ultimativnu produktivnost

AOC-ov model X24P1 pripada poslovno orijentiranoj P1 seriji. Proporcionalni omjer 16:10 i rezolucija monitora od 1920 x 1200 piksela te veličine 24.1 inča (61.1 cm) pružaju više vertikalnih svojstava zaslona u usporedbi s monitorima od 1920 x 1080 piksela i čini rad u proračunskim tablicama i dokumentima te pregledavanje web stranica sjajnim iskustvom.

Poslovni svijet je već svjedočio dobrobitima korištenja multi - monitora, tako što korisnici mogu simultano odrađivati više zadataka i izbjeći situaciju u kojoj ne vide novi e-mail ili važnu notifikaciju.

Prema studiji1 provedenoj na Sveučilištu Utah, konfiguracija multi - monitora povećava produktivnost za 10 posto i smanjuje pogreške za 33 posto, dok je preko 1 000 korisnika jedne ankete2 procijenilo da je njihova produktivnost zbog rada na multi - monitorima povećana za čak 42 posto.

Zahvaljujući dizajnu monitora s tri stranice skoro bez okvira te mogućnosti namještanja postolja, AOC X24P1 je savršen za rad u okruženju s multi - monitorima. IPS paneli s velikom preciznošću boje i širokim kutovima gledanja omogućuju vrlo ugodno korisničko iskustvo. Korisnici kao što su programeri koji trebaju više vertikalnog prostora mogu koristiti jedan ili oba monitora s mogućnošću rotiranja za 90 stupnjeva u vertikalnu poziciju.

Ultimativna HDR 144 Hz gaming postavka

Glavni monitor ove impresivne gaming postavke je AOC-ov zakrivljeni AGON AG322QC4, gaming monitor veličine 31.5' inča (80,01 cm) s rezolucijom od 2560 x 1440, frekvencijom osvježavanja od 144 Hz i odzivom od 4 ms, savršeno prilagođen za single player i multiplayer akciju, RTS i borbene igre. Također je HDR-kompatibilan s VESA DisplayHDR 400 i ima prirodni omjer kontrasta od 3000:1, koji će igračima omogućiti uživanje ​​u najnovijim igrama i filmovima s ambicioznom HDR grafikom na komfornom, velikom zaslonu.

Ovaj nevjerojatan monitor može se postaviti uz AOC-ov 24.5 inčni (62.2 cm) G2590PX monitor okomito na lijevoj ili desnoj strani, što je osobito korisno za live streamere na Twitchu / YouTubeu jer omogućuje igračima da ih koriste kao sekundarni informacijski zaslon, za prikazivanje live chata ili jednostavnu interakciju s korisnicima.

U vodoravnom položaju G2590PX je savršen za FPS igrače. Ova "zvijer" od gaming monitora dolazi s frekvencijom osvježavanja od 144 Hz i vremenom odziva od 1 ms. Dok je G2590PX opremljen AMD FreeSync tehnologijom, AG322QC4 podržava AMD FreeSync 2, kako bi gameri uživali u igranju bez zastajkivanja ili kidanja slike na oba monitora.

Vodoravna postavka idealna za slavne YouTube gamere

AOC-ova zakrivljena AGON AG352UCG6 "zvijer" od 35 - inčnog (88.98 cm) monitora za igre, s rezolucijom 3440 x 1440 UWQHD, omjerom slike 21:9, podrškom za Nvidia G-SYNC, frekvencijom osvježavanja od 120 Hz i VA panelom za impresivan kontrast omjera 2500:1. Istovremeno je pojačivač produktivnosti i odličan gaming monitor.

Primjerice, video producenti često koriste softver temeljen na vremenskoj traci (timelineu), pa trebaju imati najširi mogući prozor za pregled cjelokupne vremenske linije svojih projekata. Zato ultraširoki zaslon AG352UCG6 za njih predstavlja savršen izbor. Takvi korisnici mogu nadopuniti zaslon pomoću AOC AGON AG271QG monitora sa 27 inčnim (68.59 cm) WQHD (2560 x 1440 piksela) IPS zaslonom s velikom preciznošću boja i podrškom za VESA montažu.

Korisnici mogu koristiti AG271QG u vodoravnoj ili okomitoj orijentaciji, na lijevoj ili desnoj strani ili na vrhu AG352UCG6, ovisno o njihovom preferiranom slučaju korištenja.

Tri AOC C24G1 monitora za ultimativno "uranjanje" u gaming simulacije

Dok je i samo jedan gaming monitor iz AOC-ove nove G1 serije, kao što je 24 inčni (59.9 cm) C24G impresivan sam po sebi zahvaljujući iznimnoj zakrivljenosti od 1500R, pozicioniranje triju takvih monitora vodoravno će pokriti punu perifernu viziju korisnika.

Frekvencija osvježavanja od 144 Hz, FreeSync i vrijeme odziva od 1 ms MPRT jamče neprekidan užitak igranja. Igrači mogu gotovo besprijekorno kombinirati tri C24G1 monitora paralelno s obzirom na njihov dizajn s tri stranice skoro bez okvira i potpuno prilagodljiva postolja.

Ovakva postavka monitora najpogodnija je za ljubitelje potpune posvećenosti igrama kao što su simulatori leta ili utrke, pa uz njih mogu jednostavno rekreirati kokpit iz udobnosti svojih domova.

1 "Productivity and Multi-Screen Computer Displays", Colvin J, Tobler N, Anderson JA. Rocky Mountain Communication Review. 2004; 2(1); 31-53

2 "Multi-Monitor Study - Usage and Trends," Jon Peddie Research, October 16, 2017, jonpeddie.com

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

17.12.2018. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno