« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu
NAJAVE

Prve zanimljive glasine za značajke Samsung Galaxy Note 9

Pokažu li se glasina istinite, Note 9 bit će opremljen baterijom najvećeg kapaciteta ikada, u cijeloj seriji

Galaxy Note 9 imat će neke stvarno dobre nove značajke
Galaxy Note 9 imat će neke stvarno dobre nove značajke (Screenshot)
Više o

Samsung Galaxy Note 9

,

karakteristike

,

glasine

Društvenim mrežama i webom kruže neslužbene informacije nekih budućih značajki Galaxy Note 9, a koji može biti lansiran čak krajem srpnja ili početkom kolovoza 2018. Najzanimljivija među njima je ona vezana uz povećanje kapaciteta baterije.

Samsung Galaxy Note 9 mogao bi dobiti bateriju kapaciteta 3.850 mAh. Budući je u trenutnom Galaxy Note 8 na 3.300 mAh, ovih dodatnih 580 mAh mogu značiti lijep porast autonomije na općenitoj razini. Također ukazuje kako je Samsung definitivno ostavio iza sebe probleme s baterijom nakon Galaxy Note 7. Pokaže li se glasina istinita, Note 9 bit će opremljen baterijom najvećeg kapaciteta ikada, u cijeloj seriji.

Druga glasina koja se pojavljuje na webu odnosi se na čitač otisaka prstiju. Navodno Samsung Display jedinica ima tri do četiri alternativna rješenja za implementaciju čitača otisaka prstiju unutar zaslona. Prema pisanju online izdanja The Korea Herald, konačna odluka koje rješenje će biti odabrano je još uvijek u tijeku.

S druge strane dolaze glasine da ništa od toga biti neće. Razlog je što se Samsungu žuri i nema dovoljno vremena za detaljna testiranja kako bi izbjegli tehnološke probleme. Razlog žurbe je želja za pridobivanjem dijela kupaca prije nego Apple lansira novu generaciju iPhone. Naravno, ovdje se misli na neodlučne kupce, nikako fanove jednog ili drugog brenda. Sada ostaje pitanje, kome vjerovati?

Samsung je definitivno zainteresiran za tehnologiju, no ostaje da se vidi može li Samsung Display na vrijeme proizvesti zaslon i senzor koji će osigurati pouzdane rezultate. Ako ne, očekujete da ćete vidjeti industrijski standardni senzor otiska prsta na stražnjoj strani uređaja.

Nakon glasina imamo i jedno curenje podataka. U Geekbench 4 bazi podataka osvanuli su prvi podaci mjerenja za Galaxy Note 9 pogonjen Snapdragon 845 sustavom na čipu u kombinaciji sa 6 GB RAM-a.

Očito, testirani model namijenjen je prodaji u SAD-u, jer će druga tržišta dobiti standardno Note 9 sa Samsung Exynos 9810 čipsetom.

Piše: Sanja Ledinek
04.04.2018. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno