« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
Službena odluka

Neće biti poskupljenja školarina u novoj akademskoj godini

Sveučilište u Zagrebu objavilo je da participacije u troškovima studiranja ostaju na razini prošlogodišnjih.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sveučilište u Zagrebu)
Više o

zagreb-info

,

Sveučilište u Zagrebu

,

poskupljenje školarina

,

studentske školarine

Tako će se maksimalni iznosi participacija na preddiplomskim studijima ponovo kretati između 2.000 do 9.240 kuna. Participacije na integriranim studijima na Medicinskom, Stomatološkom, Farmaceutsko-biokemijskom i Veterinarskom fakultetu iznosit će kao i prošle godine 9.240 kuna.

Sveučilište u Zagrebu prvo je u RH započelo s primjenom linearnog modela studentskih participacija 2007. Novim modelom uspostavljen je sustav kojim se visina participacije određuje temeljem mjesta na rang-listi svakog studenta, koji je rezultat vrjednovanja uspješnosti u srednjoj školi i postignutog uspjeha na razredbenom ispitu.

Modelom je određeno da će najbolji studenti biti oslobođeni plaćanja, participacija za sljedeću skupinu studenata raste linearno s mjestom na listi, dok studenti iz treće skupine plaćaju maksimalni iznos školarine. Od 33 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, linearni model studentskih participacija primjenjuje njih 26.

Od 2.-7. rujna Sveučilištu u Zagrebu održati će se razredbeni ispiti u rujanskom roku, nakon čega će uslijediti upisi na fakultete.

Temeljem objavljenih rezultata upisa u srpanjskom roku, slobodnih mjesta na preddiplomskim studijima ostalo je na: Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (Matematički i Fizički odsjeci, uglavnom nastavnički smjerovi), Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultetu prometnih znanosti, Geotehničkom, Grafičkom, Metalurškom, Tekstilno-tehnološkom, Farmaceutsko-biokemijskom, Agronomskom, Šumarskom, Ekonomskom (dislocirani studiji, zajednički studij s FOI), Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, Hrvatskim studijima, Katoličko-bogoslovnom fakultetu, Učiteljskom fakultetu (stručni studiji) te na umjetničkim akademijama (ADU, ALU, MA).

Izvor: Hina

01.09.2009. 11:56:30
Novi komentar
nužno
nužno