« Film
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Rebecca Miller u pohodu na literarnu popularnost

Romanu koji je napisala kćerka Arthura Milerra predviđaju planetarni uspjeh

Kćerka čuvenog američkog dramatičara i jednog od muževa glumice Marilyn Monroe Arthura Millera naslijedila je talent
Kćerka čuvenog američkog dramatičara i jednog od muževa glumice Marilyn Monroe Arthura Millera naslijedila je talent
Više o

Rebecca Miller

,

The Private Lives of Pippa Lee

,

Daniel Day-Lewis

,

The Richard and Judy List

,

Personal Velocity

,

The Ballad of Jack and Rose

Kćerka Arthura Millera, jednoga od najvećih dramatičara 20. stoljeća, naslijedila je očev dar za pisanje: tako barem tvrde britanski kritičari, koji njezinu prvom romanu “The Private Lives of Pippa Lee” (Privatni životi Pippe Lee) predviđaju bestselerski uspjeh i planetarnu slavu.

Ekranizacija

Rebecca Miller je kćerka iz Arhurova braka s australskom fotografkinjom Inge Morath. Rođena je 1962. godine, a od 1996. je udata za glumca Daniela Day-Lewisa, s kojim živi na izoliranom imanju u blizini Dublina. U njezinom pisanju britanski kritičari prepoznaju snažan pečat inteligencije i talenta, a njezin roman opisuju kao “predivno slojevitu priču o potrazi za identitetom, ispričanu s čudesnim smislom za prostor i likove”.

Gluma i režijaAutorica se dosad sa uspjehom okušala u glumi, kao i u pisanju scenarija i režiranju. Tako potpisuje ‘The Ballad of Jack and Rose’ u kojem glavnu ulogu tumači njezin muž Day-Lewis. 

Roman ustvari govori o mladoj supruzi 30 godina starijeg čovjeka koji se odlučuje povući u nekovrsnu umirovljeničku zajednicu. Kao najmlađa stanarka, junakinja se prisjeća burnih epizoda svog života i iscrpljujuće potrage za samoostvarenjem.

Intrigantna će priča biti prenesena i na veliko platno: u njezinoj visokobudžetnoj ekranizaciji, glavne uloge pripast će Winoni Ryder, Robin Wright Penn, Julianne Moore i Alanu Arkinu, javlja Independent..

Za gotovo izvjestan uspjeh njezina romana, zaslužan je prije svega britanski televizijski šou “The Richard and Judy List”, koji iz godine u godinu svojom preporukom učini neku novo spisateljsko ime – milijunašom. Ove godine, Rebecca Miller je uvrštena na listu uz još sedam manje “zvučnih” književnika.

Uspješna glumica

Millerova se dosad s uspjehom okušala u glumi, pisanju scenarija i režiranju; tako potpisuje filmove “Personal Velocity”, “Angela” te “The Ballad of Jack and Rose”, u kojemu glavnu ulogu tumači njezin suprug Day-Lewis. (ŽŠ) 

25.06.2008. 22:00:30
Novi komentar
nužno
nužno