objavljeno 11.01.2008. 23:13:00

Rock-glazba se vraća na Prisavlje

Od sljedećeg petka HTV počinje s emitiranjem emisije ‘Garaža’

GRUPA Vatra otvorit će 18. siječnja prvu sezonu ‘Garaže’
GRUPA Vatra otvorit će 18. siječnja prvu sezonu ‘Garaže’

KONAČNO ćemo i na Hrvatskoj televiziji moći gledati i slušati glazbenu emisiju s isključivo urbanom hrvatskom glazbom. Polusatna emisija ‘Garaža' svaki će petak na HTV-u predstaviti jedan domaći bend, koji će uživo održati minikoncert. Sezonu svirke u ‘Garaži' otvorit će Vatra 18. siječnja, a slijede Flayer, Elemental, Detour, Meritas, Svadbas, Raspashow i brojni drugi. ‘Garaža' će se emitirati petkom u 17.50 sati na Prvom programu HTV-a, a u njoj će domaći pop-rock, jazz, hip-hop, reggae, etno i drugi izvođači, osim svirke, moći predstaviti svoje koncerte i buduće projekte.

Iva Šulentić i Frano Domitrović, poznati voditeljski par iz emisije ‘Briljanteen', izmjenjivat će se kao voditelji ‘Garaže' u čak 33 emisije, koliko ih zasad planiraju snimiti na HTV-u. - Emisija je nastala suradnjom Glazbene unije i Zabavnog programa HTV-a. Sutra imamo prvo snimanje s Vatrom, ali mogu reći da je odaziv izvrstan. Ljudi su jedva dočekali svirku uživo. Posebnost emisije je u tome što će u publici sjediti pravi fanovi benda, odnosno prvih trideset koji se prijave. To će, nadam se, pridonijeti živosti i dobroj energiji u emisiji - rekla je Snježana Nožinić, urednica ‘Garaže'.

U svakoj emisiji bendovi će odsvirati šest do sedam glazbenih brojeva, a uvjet za prijavu jest barem jedan objavljeni nosač zvuka. ‘Nadamo se da ćemo barem malo pridonijeti afirmaciji hrvatskih bendova', zaključila je Nožinić.

 


Piše: JL
11.01.2008. 23:13:00
http://m.metro-portal.rtl.hr/rock-glazba-se-vraca-na-prisavlje/782/