« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Sanader demantirao sam sebe oko ZERP-a

Premijer tvrdi da je dvojba ‘EU ili ZERP’ pogrešno postavljena
Premijer tvrdi da je dvojba ‘EU ili ZERP’ pogrešno postavljena (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

ZERP

,

Ivo Sanader

ZAGREB • Iako je upravo premijer Ivo Sanader prije desetak dana ustvrdio kako će se, nastave li se pritisci oko ZERP-a, morati prikloniti stavu predsjednika Mesića da će Hrvatska morati birati između ZERP-a i ulaska u EU, jučer je demantirao vlastiti stav.
Premijer je jučer izjavio kako smatra da je dvojba ‘EU ili ZERP’ pogrešno postavljena jer je cilj Hrvatske zaštititi svoje nacionalne interese, kao i ulazak u Europsku uniju. Na predstavljanju fotomonografije Ive Pervana ‘Boje Hrvatske’ Sanader je  izjavio novinarima da bi se, kad bi postojala takva dvojba, u sljedećem krugu moglo reći: EU ili pravosuđe, EU ili poljoprivreda itd.

Čeka se odgovorPremijer Sanader je napomenuo kako od talijanske i slovenske strane još nije dobio nikakav odgovor na hrvatski prijedlog razgovora o ZERP-u. 

- Želimo ući u EU i trebamo ispuniti svoj dio obveza - izjavio je, dodavši kako trebamo zaštititi i svoj nacionalni interes.   
Upitan da komentira posjet američkoga predsjednika Georgea Busha Hrvatskoj, Sanader je uz smiješak odgovorio kako ne može komentirati hipotetičke teme. (METRO)

03.03.2008. 22:06:55
Novi komentar
nužno
nužno