« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
MLADOST

Sastojak krema ne pomlađuje samo lice, već cijeli organizam?

Već se pokazalo da dijete s ograničenim unosom kalorija usporavaju starenje a sada su britanski znanstvenici otkrili da sličan učinak kod crva ima i uobičajeni sastojak krema za lice - alantoin

Gavez ne pomlađuje samo lice?
Gavez ne pomlađuje samo lice? (Arhiva)
Više o

pomlađivanje

,

alantoin

,

gavez

Alantoin, ekstrakt biljke gavez i sastojak mnogih krema protiv starenja, može produljiti životni vijek nekih vrsta crva za više od 20 posto, jednako kao što to može učiniti i dijeta s ograničenim unosom kalorija.

Kad bi se takav lijek stvorio za čovjeka mogli bismo usporiti sat koji regulira genetsko starenje i dobiti prosječno 20 posto dulji životni vijek.

"Uočeno je da smanjeni unos kalorija pridonosi ljudskom zdravlju a, iako je potrebno dodatno istraživanje, naše otkriće može potencijalno rezultirati lijekovima za ljudske bolesti povezane sa starenjem", kaže Joao Pedro de Magalhaes, znanstvenik sa sveučilišta Liverpool.

"Pokazali smo da ta tvar djeluje kod crva, no potrebna su istraživanja na modelima sisavaca", kaže jedan od znanstvenika Shaun Calvert.

"Sljedeći korak je otkriti mehanizme kojima alantoin produžava životni vijek, a ako se to može ponoviti kod čovjeka to bi značilo da možemo otkriti načine da živimo dulje"

18.12.2015. 16:54:41
Novi komentar
nužno
nužno