« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

SDP u kampanju, a HNS ih kritizira

Izborna kampanja već je započela

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/CROPIX)
Više o

SDP

,

Milan Bandić

,

Zoran Milanović

Gradski SDP u lokalne izbore ide pod geslom ‘Bolje, odlučnije, odgovornije’, a gradonačelnik Bandić rekao je da bez razvoja mjesne samouprave nema ni preporoda Zagreba.

Poručio je Zagrepčanima kako će 2009. moći odlučiti tko će preuzeti odgovornost za vođenje grada, glasujući u četiri glasačke kutije: za gradonačelnika, za Gradsku skupštinu, za vijeća gradskih četvrti i za mjesne odbore.

- Nakon što smo Zagrepčanima u studenome 2000. vratili izvjesni stupanj mjesne samouprave, kada su se birali predstavnici u 17 vijeća gradskih četvrti, sada je vrijeme da se provedu i izbori za mjesne odbore u 216 mjesnih zajednica - kazao je Bandić.

Zagreb SDP-u?Zoran Milanović naglasio je kako je u Zagrebu na izborima za Sabor za SDP glasovalo 180.000 ljudi, te dodao kako je cilj SDP-a da na lokalnim izborima 2009. u gradovima bude što jači. Naglasio je i važnost decentralizacije. 

Smatra važnim uravnotežiti odnos centralne uprave - Poglavarstva i Gradske skupštine - s participacijom građana na najnižoj razini odlučivanja, te ocjenjuje potrebnim sudjelovanje svih razina lokalne vlasti u godinama odgađanim projektima u Zagrebu.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je okupljenim SDP-ovcima iz mjesnih ogranaka, mjesnih organizacija te izvršne i zakonodavne vlasti u Zagrebu poručio kako im zahvaljuje ‘na svakoj sekundi vremena i svakoj kapi znoja’ koju su uložili u kampanju, te ih pozvao na analizu izbornih rezultata.

Prošlog se tjedna oglasio i gradski HNS, oštro osudivši osnivanje dobrovoljnog mirovinskog fonda Zagrebačkog holdinga. Smatraju da osnivanje fonda predstavlja novi udar na Zagrepčane  koji će time biti u nepovoljnijem položaju od zaposlenika Holdinga, te da se na taj način neće moći financirati investicije u Gradu jer je gradska uprava u financijskom kolapsu.

Smatraju da postoji opasnost od uvođenja novih komunalnih davanja, koja će na kraju pasti na teret građana. (DM) 

02.03.2008. 23:03:15
Novi komentar
nužno
nužno