« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
KRIVI PUT

Sindikat državnih službenika osudio blokadu zgrade MZOŠ-a

Prosvjedi kojima se traže prava jednih, a ugrožavaju prava drugih nisu put prema naklonosti javnosti, poručili su iz sindikata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Šime Šokota/Cropix)
Više o

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika

,

SDLSN

,

studentski prosvjed

,

MZOŠ

,

FPZ

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) priopćio je danas u povodu studentske blokade zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, odnosno onemogućavanja odlaska s posla službenika, da su fizičke blokade institucija i njihovih zaposlenika neprimjerene.

Sindikat navodi da time ne dovodi u pitanje legitimitet i pravo studenata na prosvjed zbog dostupnosti obrazovanja ali upozorava na potrebu uvažavanja prava na slobodu rada i fizički integritet službenika ministarstva koje kreira obrazovnu politiku.

"Prosvjedi kojima se traže prava jednih, a ugrožavaju prava drugih građana nisu put kojim će vodstvo prosvjeda pridobiti naklonost i solidarnost javnosti za svoje ciljeve", kažu u Sindikatu državnih službenika i namještenika.

U sindikatu smatraju da državni službenici zasigurno ne predstavljaju prepreku studentskim zahtjevima niti ih se može blokirati poput vlaka koji prevozi nuklearni otpad pa pozivaju studente na preispitivanje načina kojim će nastaviti prosvjed.

Studenti Fakulteta političkih znanosti danas su svojim tijelima blokirali zaposlenicima izlaz iz zgrade, podzemne garaže i parkirališta pri čemu je nakratko došlo do naguravanja u kojem nije bilo ozlijeđenih. Policija je premjestila studente i napravila prolaz za zaposlenike i automobile. (hina/metro-portal)

01.12.2009. 22:00:46
Novi komentar
nužno
nužno