« Seks
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
MA DA?!

Sindrom nemirnih nogu radi probleme u seksu

Sindrom nemirnih nogu pogađa svaku desetu osobu, a naročito je izražen koji starijih od 50 godina i utječe na kvalitetu seksa

Sindrom nemirnih nogu nije bezazlen
Sindrom nemirnih nogu nije bezazlen (Arhiva)
Više o

sindrom nemirnih nogu

,

seks

,

erektilna disfunkcija

,

depresija

,

ADHD

Sindrom nemirnih nogu nezgodna je pojava koja pogađa svaku desetu osobu, a naročito su na udaru starije osobe od 50 godina. Simptomi ovog sindrroma najčešće se javljaju u večernjim satima, a traju i do 40 sekundi.

Među mogućim je uzrocima nedostatak željeza čija je funkcija, između ostalog, kontrola pokreta u mozgu, pa ne čudi da su trudnice također rizična skupina za ovaj sindrom. Uz nedostatak željeza, sindrom nemirnih nogu uzrokuje i manjak magnezija, dijabetes, problemi sa štitnjačom i proširene vene.

No, ako mislite da se radi o nečem relativno bezazlenom, varate se, jer 40 posto pacijenata koji osjećaju neugodno peckanje i grčenje u nogama opisuje ostale simptome koji su jednaki simptomima depresije. Kako sindrom nemirnih nogu uzrokuje probleme sa spavanjem, depresija je česta popratna pojava sindroma. 

Ovaj je sindrom naročito opasan za muškarce jer puno češće, gotovo upola više, pate od erektilne disfunkcije, tvrde znanstvenici s Harvarda, a broj pogođenih neugodnim seksualnim problemom raste s brojem napada.

Simptomi sindroma nemirnih nogu mogu se ublažiti toplom kupkom prije spavanja s par kapi lavandinog ulja, masaža stopala i listova, umjereno vježbanje tijekom dana i redovan ciklus spavanja. 

Naročito se učinkovitom pokazala joga koja uspješno smiruje, smanjujući neugodni osjećaj u nogama. 

23.03.2014. 12:25:00
Novi komentar
nužno
nužno