« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
počinje istraga

Sud blokirao račun Skladgradnji

Jurica Prskalo, Marijo Lovrinčević, Goran Legec, Željko Kandžija i Slaven Žužul osumnjičeni su za malverzacije oko bojanja tunela Mala Kapela i Sv. Rok

Slaven Žužul, vlasnik Skladgradnje
Slaven Žužul, vlasnik Skladgradnje (Nikola Vilić/Cropix)
Više o

Slaven Žužul

,

HAC

,

tunel Sv. Rok

,

tunel Mala Kapela

,

Marijo Lovrinčević

,

goran legec

,

Željko Kandžija

,

Jurica Prskalo

Tvrtci Skladgradnja, koja je u vlasništvu Slavena Žužula, istražni je sudac Županijskog suda u Zagrebu odlučio blokirati žiro-račun kao mjeru osiguranja naplate protupravno stečene imovine. U slučaju da 22 milijuna kuna ne budu na računu, sud će zabosti kandže u nepokretnu imovinu Skladgradnje.

Odvjetnici Slavena Žužula u međuvremenu pokušavaju pronaći rješenje s tužiteljstvom kojim bi se blokada računa ukinula, odnosno spriječila. Problem je i više nego kompliciran; naime, u slučaju da račun bude blokiran, oko 750 radnika tvrtke neće primati plaću na duže vrijeme.

Podsjetimo,  Jurica Prskalo, Marijo Lovrinčević, Goran Legec, Željko Kandžija i Slaven Žužul osumnjičeni su za malverzacije oko bojanja tunela Mala Kapela i Sv. Rok. Istražni sudac Ratko Šćekić jučer im je zbog toga odredio 1-mjesečni pritvor čime je otvorena istraga o tom slučaju.  Zbog opasnosti utjecaja na svjedoke koji tek trebaju biti ispitani (radi se o zaposlenicima ili članovima NO-a HAC-a), vrlo lako može doći do ometanja istrage - odluka o pritvoru je stoga logična i opravdana.

Osim toga, pritvor je uvjetovan i zbog težine i okolnosti počinjenja kaznenog djela. Konkretno, radi se o oko 22 milijuna kuna protupravno stečene imovinske koristi koju su direktori HAC-a osigurali Žužulovoj tvrtki.
01.12.2009. 14:57:30
Novi komentar
nužno
nužno