« Ekosfera
objavljeno prije 10 godina
STRUČNI SKUP

Smanjite troškove i vozite 'ekološkije'

HAK je organizirao skup 'Smanjenje emisije stakleničkih plinova u cestovnom prometu u uvjetima globalne recesije'

(Corbis)
Više o

hrvatski autoklub

,

HAK

,

emisija stakleničkih plinova

,

štednja goriva

,

recesija

,

biogoriva

,

Make Car green

Hrvatski autoklub (HAK) organizirao je stručni skup 'Smanjenje emisije stakleničkih plinova u cestovnom prometu u uvjetima globalne recesije' na kojem je istaknuto kako se ulaganja za smanjenje emisije stakleničkih plinova u prometu ne bi trebala smanjiti unatoč globalnoj gospodarskoj krizi.

Danijel Rolph Schneider, pomoćnik ministrice zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, rekao je kako se do 2010. godine u ukupnoj masi goriva namjerava povećati udjel biogoriva s 5,7 na 10 posto.

Istaknuto je kako se potrošnja fosilnih goriva, a time i zagađenje od prometa u svijetu stalno povećava, pri čemu je dodao kako UN planira da se za 20 godina emisija ugljičnog dioksida u atmosferu smanji za 80 posto.

Iz HAK-a je rečeno kako se oni uključuju u edukativne akcije kojima je svrha zaštita okoliša, a kao primjer je istaknuta akcija 'Make Car green' koju HAK provodi sa Svjetskom automobilističkom federacijom. Vozačima je poručeno i kako manje agresivna vožnja štedi znatne količine goriva, a time i novca, što je i ekološki prihvatljiviji način vožnje.

Izvor: Hina

04.06.2009. 13:37:20
Novi komentar
nužno
nužno