« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
Lova je lova

Srbijanski ulagači u Hrvatskoj su dobrodošli

Predsjednik Atlantic grupe i Hrvatske unije poslodavaca Emil Tedeschi poželio je u intervjuu za beogradski dnevnik "Politika" dobrodošlicu ulagačima iz Srbije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Biljana Gaurina/Cropix)
Više o

Srbija

,

ulagači

,

Hrvatska

,

Emil Tedeschi

"Generalno gledano, zbog krize je sada u Hrvatskoj pao priljev izravnih stranih investicija. Dakle, problem imaju svi, ne samo Srbi. Bez obzira na sve, želim poručiti ovdašnjim (srbijanskim) kolegama da su dobrodošli", rekao je Tedeschi te upozorio na važnost reciprociteta u ulaganju s obje strane granice.

Po njegovim riječima, ono što frustrira srbijanske poslovne ljude frustrira i hrvatske, i to ne treba povezivati s porijeklom kapitala jer i hrvatski gospodarstvenici imaju problema s birokracijom i korupcijom.

"Posljednjih dana hrvatska javnost je svjedok otvaranja brojnih afera koje pokazuju netransparentnost u poslovanju. I tvrtkama iz Hrvatske je, možda, podjednako teško kao kolegama iz Srbije", istaknuo je.

Govoreći o regionalnoj suradnji, Tedeschi je ocijenio kako "operativnih problema za biznis u regiji nema", ali se ne smiju zatvarati oči pred političkim rizicima i ne može se govoriti o poslovnoj suradnji ako u regiji ne vladaju mir i stabilnost. (hina/metro-portal)

01.12.2009. 13:58:04
Novi komentar
nužno
nužno