« Hi-tech
objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan
SJAJNO!

STEM Gamesi 2018. počinju

Cilj STEM Gamesa je poticanje interdisciplinarnosti, pružanje prilike za odmjeravanje znanja, poticanje i promocija sveučilišnoga sporta kao i zdravog načina života

A bit će i sporta!
A bit će i sporta! (Arhiva)
Više o

STEM Games

,

STEM

Poreč će od sutra, 8. svibnja do 13. svibnja 2018. godine biti dom prvih STEM Gamesa - međunarodnoga natjecanja koje okuplja više od tisuću najboljih europskih studenata iz STEM područja. Tijekom pet dana, studenti će se natjecati u primjeni stečenoga znanja i različitim sportskim disciplinama kako bi što bolje predstavili svoje fakultete. Sudjelujući u natjecanju i ostalim edukativnim i zabavnim aktivnostima, studenti će upoznati kolege sa srodnih fakulteta te imati priliku razmijeniti znanja i iskustava.

Cilj STEM Gamesa je poticanje interdisciplinarnosti, pružanje prilike za odmjeravanje znanja, poticanje i promocija sveučilišnoga sporta kao i zdravog načina života. Glavni organizacijski tim STEM Gamesa čini preko sto studenta s različitih hrvatskih fakulteta. Točnije s njih 11, a to su FER, FERIT, FESB, FOI, FSB Zagreb, PMF Split, PMF Zagreb, RITEH, Strojarski fakultet Savonski Brod, Sveučilište u Rijeci Odjeli za matematiku, fiziku, informatiku i biotehnologiju te TVZ.

Studenti natjecanja u znanju odmjeravaju snage u STEM Games Arenama. U četiri Arene, rješavat će se problemski zadaci u specifičnim poljima znanja. One obuhvaćaju koncept timskoga trodnevnoga natjecanja u kojemu studenti primjenjuju stečeno znanje pri rješavanju inženjerskih problema. Prirodoslovna Arena (Science Arena) namijenjena je studentima prirodnih i biotehničkih znanosti te pripadnih područja i polja. Tehnološka Arena (Technology Arena) namijenjena je studentima tehničkih znanosti te pripadnih područja i polja digitalnih i računalnih tehnologija. Inženjerska Arena (Engineering Arena) namijenjena je studentima tehničkih znanosti te pripadnih područja i polja elektrotehnike i strojarstva. Matematička Arena (Mathematics Arena) namijenjena je studentima prirodnih znanosti te pripadnih polja i grana matematike.

Generalna tema STEM Gamesa usmjerava studente na problemska pitanja i izazove s kojima se suočava društvo 21. stoljeća. U svakoj se Areni studenti bave podtemom kojom je definiran specifičan problem stavljen pred studente, a povezan je s generalnom temom.

Sportska natjecanja na STEM Gamesima održat će se u devet sportova. Natjecanja će biti održana u muškoj i ženskoj kategoriji te kao pojedinačna i/ili ekipna. Ekipne discipline su futsal, košarka, rukomet, odbojka i odbojka na pijesku. Pojedinačno i timski studenti se mogu natjecati u stolnom tenisu, veslanju, krosu i šahu.

Uz odmjeravanje snaga u znanju i sportskim disciplinama, kao sudionici STEM Gamesa studenti će imati priliku dodatno se educirati kako bi bili u korak s trenutnim zbivanjima i trendovima u svome području. Edukativnim predavanjima, radionicama te demonstracijama projekata upoznavat će se sa stanjem znanosti, inženjerstva i poduzetništva STEM zajednice. Time ovaj događaj postaje više od natjecanja - edukativni program čini Gamese festivalom znanosti i inženjerstva.

Osim u sportskom i znanstvenom dijelu natjecanja, svoj timski duh i umijeće studenti će moći pokazati i u kvizu općega znanja, beer pongu, društvenim i kartaškim igrama, a svoje motoričke i strateške sposobnosti dočarat će u eSports turniru. Kako noći ne bi bile duge i dosadne, pripremamo set tuluma i glazbe, a za one najhrabrije, tu su i karaoke. Glavni organizacijski partner je KSET, što znači da će glazba biti kvalitetna, a zabava odlična.

Više o STEM Gamesima možete doznati na našoj web i Facebook stranici.

07.05.2018. 17:14:00
Novi komentar
nužno
nužno