« Muškarci
objavljeno prije 8 mjeseci i 18 dana
MA DA?

Stisak ruke otkriva muške tajne

Žene preferiraju snažnije muškarce o kojima vjerojatno neće trebat puno brinuti u starosti, pa stoga traže one s čvrstim stiskom ruke

Čvrsto, dečki, čvrsto... a evo i zašto
Čvrsto, dečki, čvrsto... a evo i zašto (Shutterstock)
Više o

stisak ruke

,

rukovanje

,

snaga

,

zdravlje

,

brak

Stisak ruke muškarca mora biti, barem nas tako uče od malih nogu, čvrst kao čelik, ne birajući pritom riječi za ljude koji to ne rade već vam daju mlitavu ruku (mrtvu ribu i slično). Izgleda da se ovaj stav preselio u svakodnevno ponašanje, jer je istraživanje provedeno na Sveučilištu Columbia pokazalo da žene češće biraju muškarce sa čvrstim stiskom ruke.

Prijašnja istraživanja pokazala su kako takvi muškarci imaju manji rizik od razvijanja srčanih bolesti i prerane smrti, imaju manje rizika da će imati problema s erektilnom disfunkcijom, a ovo je prvo koje je dovelo u vezu snažan stisak ruke muškarca i vjerojatnost za brak. 

Žene preferiraju snažnije muškarce o kojima vjerojatno neće trebat puno brinuti u starosti, pokazalo je istraživanje autora Vegarda Skirbekka, a u kojem je sudjelovalo pet tisuća ispitanika.

Skirbekk upozorava kako mlitav stisak ruke može biti pokazatelj lošije zdravstvene slike.  Istraživanje je obuhvatilo muškarce rođene između 1923. i 1935. te one rođene između 1936 i 1948.

Pokazalo se kako je u skupini muškaraca rođenih nakon 1935. bilo više onih koji su imali slabiji stisak ruke i ostali su neoženjeni.

Jednako tako, istraživanje provedeno na Sveučilištu London 2010. godine, pokazalo je da slabašan stisak ruke kod muškarca može biti pokazatelj povećanog rizika od prerane smrti, a oni s jačim stiskom lakše i brže rezoniraju, rješavaju probleme i imaju odlične rezultate na testovima pamćenja

Dakle, dečki, ako vam je stisak ruke bezvezan, znate što vam je činiti...

05.05.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno