« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
SAVJETI

Sušenje voća prirodnim putem

Svatko ima omiljeno voće, pa ako se tu nalazi marelica, šljiva ili breskva, sigurno će vas zanimati kako osušiti spomenute voćke

Osušite voće - sami!
Osušite voće - sami! (Shutterstock)
Više o

voće

,

sušenje voća

,

suho voće

,

savjeti

Na policama raznih dućana na odjelu s voćem i povrćem sve se više može vidjeti sušeno voće, bilo da se radi o bananama, marelicama ili možda ananasu. Takvo se voće može sušiti na razne načine pa i prirodnim putem.

Sušenje voća prirodnim putem

Zdrava prehrana jedan je od preduvjeta za bolje zdravlje svakog pojedinca. Da bi znali kako se hraniti zdravo potrebno je istražiti koje bi se sve namirnice trebale naći na jelovniku, a zahvaljujući kojima će organizam dobiti dovoljnu količinu minerala i vitamina. Među njima svoje je mjesto pronašla važna i vrijedna skupina namirnica kao što je voće.

Voće se može konzumirati na razne načine pa tako i u sušenom obliku. Svatko ima omiljeno voće, pa ako se tu nalazi marelica, šljiva ili breskva, sigurno će vas zanimati kako osušiti spomenute voćke.

Od pribora treba nabaviti krpu za mrežu te željeno voće. Savjetuju se veći plodovi, zbog toga što bi se koštunjičavo voće moglo skupiti za vrijeme sušenja.

Voće se prvo opere, a zatim i prepolovi osim šljiva koje ostaju cijele. Mrežu za pećnicu treba obložiti krpama nakon čega se posloži željeno voće s izrezanom stranom okrenutom prema gore.

Sve savjete o sušenju voća pronađite na blogu zenskisvijet.com

23.08.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno