« Kultura
objavljeno prije 1 godinu
INTERVJU

Susret u atelijeru – akademska slikarica Romana Milutin Fabris

Autorica je opsežnog i slojevitog opusa, vrlo karakterističnog rukopisa, izlagala je na brojnim zapaženim samostalnim izložbama diljem domovine i u inozemstvu, djela joj se nalaze u mnogim galerijama i muzejima

Romana Milutin Fabris - zapažen i intrigantan opus
Romana Milutin Fabris - zapažen i intrigantan opus (Miroslav Pelikan)
Više o

Romana Milutin Fabris

,

slikarstvo

,

intervju

,

Miroslav Pelikan

Romana Milutin Fabris, suvremena hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica iz Dubrovnika autorica je opsežnog i slojevitog opusa, vrlo karakterističnog rukopisa, izlagala je na brojnim zapaženim samostalnim izložbama diljem domovine i u inozemstvu, djela joj se nalaze u mnogim galerijama i muzejima.

Gospođo Milutin Fabris, kako je počela Vaša slikarska priča?

Moje školovanje započinje srednjom Školom za primijenjenu umjetnost-Split-Zagreb, a zatim slijedi Akademija primijenjene umjetnosti u Beogradu,, pa SOMMER AKADEMIA FUR BILDENE KUNST u Salzburgu, Oskara Kokoschke.

Vraćate se tada u Dubrovnik.

Da, vraćam se u Dubrovnik i otvaram prvu samostalnu izložbu u Atriju palače Sponza i od tih dana izlažem do danas, naravno, kontinuirano slikam.

Rekli ste mi sada volite platna velikog formata.

Da, sada volim slikati na platnima velikog formata, naime, volim da se na slici osjeti potez kista. Izbor boja odražava moje raspoloženje u tom trenutku.

Kako radite, brzo, polako?

Slike, platna radim i dugo i kratko. Slika živi dok se radi. Napraviš motiv i misliš da je slika gotova, sutra ispočetka. Slika , kao da se rađa dugo a nekada kratko.

Piše: Miroslav Pelikan
05.04.2018. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno