« Život
objavljeno prije 10 godina
EDUKATIVNI PROJEKT

Ti si ti si ti! - inicijativa za životno samopouzdanje

Prikupljanje sredstava za osnivanje prvog multidisciplinarnog Centra za psihološku pomoć i liječenje pri KBC-u Rebro.

(Corbis)
Više o

inicijativa za životno samopouzdanje

,

Ti si ti si ti!

,

Centar za psihološku pomoć i liječenje

,

KBC Rebro

,

poremećaj u prehrani

,

anoreksija

,

bulimija

,

Mirko Mrakužić

,

dm

,

Blago Markota

,

HRT

,

Ana Rucner

,

Opera pod zvijezdama

,

Rudolf Gregurek

"Ti si ti si ti! - inicijativa za životno samopouzdanje" naziv je velikog edukativnog projekta kojemu je cilj upozoriti na poremećaje u prehrani, te prikupiti novac za osnivanje prvog multidisciplinarnog Centra za psihološku pomoć i liječenje pri KBC-u Rebro, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik Uprave DM-a, tvrtke koja je organizator akcije Mirko Mrakužić izvijestio je da je nedavno provedeno istraživanje u Hrvatskoj u populaciji žena između 15 i 45 godina, pokazalo da od anoreksije i bulimije pati 92 tisuće žena.

Dodajući tome broju i žene koje su na izravno pitanje koje poremećaje imaju odgovorile da pate od pretilosti, u Hrvatskoj od poremećaja u prehrani pati 300 tisuća žena, što je zaprepašćujuća brojka, rekao je Mrakužić.

Direktor HRT-a Blago Markota najavio je kako će tijekom trajanja projekta emisije Hrvatske televizije i radija otvarati pitanja o tome kako na vrijeme prepoznati simptome, kako na njih reagirati i slično.

Hrvatska violončelistica Ana Rucner i sama je priznala kako se kao tinejdžerica nosila s bulimijom.

Najavila je svoj koncert na Šalati 8. lipnja, te 1. srpnja na Prokurativama u Splitu, a prihodi od koncerta namijenjeni su osnivanju Centra za psihološku pomoć i liječenje.

Tim koncertima prethodit će i tradicionalni humanitarni koncert Opera pod zvijezdama, čiji će prihod takođe biti namijenjen Centru.

Tvrtka DM će za akciju "Ti si ti si ti!" također odvajati po jednu kunu od prodaje nekih svojih proizvoda.

Predstojnik Klinike za psihološku medicinu pri KBC-u Rebro dr. Rudolf Gregurek najavio je kako će novi Centar okupiti tim liječnika različitih specijalnosti: endokrinologe, pedijatre, interniste, ginekologe, psihologe, psihijatre, nutricioniste i druge, koji će biti u stanju uhvatiti se u koštac s poremećajima u prehrani kada se razviju u u teške bolesti. (hina/metro-portal)

06.05.2009. 16:00:27
Novi komentar
nužno
nužno