« Spektakli
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Tony Cetinski i Michael Bolton oduševili Rijeku

Američko-hrvatski estradni dvojac nastupio u Dvorani mladosti

Cetinski i Bolton u Rijeci su nastupili bez Josea Carrerasa, svog trećeg glazbenog partnera
Cetinski i Bolton u Rijeci su nastupili bez Josea Carrerasa, svog trećeg glazbenog partnera (Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

Toni Cetinski

,

Michael Bolton

Tony Cetinski, Michael Bolton, Revijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Silvija Glojnarića i riječka publika jednako su zaslužni za odličan preksinoćnji koncert koji je potpuno opravdao naziv ‘Riječka zvjezdana noć’. Bila je to svojevrsna repriza lanjskog koncerta u zagrebačkoj Ciboni, s tom razlikom što se u Rijeci nije pojavio Jose Carreras.
Visoke standarde prvi je postavio Cetinski svojim najvećim hitovima i zahtjevnim tenorskim arijama, ponesen iskrenom podrškom publike, a sve pod budnim okom roditelja i supruge Ivane.

Ne štedeći glasa, svima je posvetio svoj hit ‘Blago onom tko te ima’,  a dobar tempo nastavio je nizom svojih uspješnica i pjesmom ‘O, sole mio’.
Ne otkrivajući detalje, Tony Cetinski je zagonetno najavio kako njegov izlet u popularne operne arije sa slavnim tenorima nije bilo posljednje što on o tome ima reći.

Rođendanska čestitkaVrhunac koncerta dogodio se kada su Cetinski i Bolton zajednički otpjevali pjesmu ‘Proud Mary’.
Riječka publika otpjevala je Michaelu Boltonu ‘Happy Birthday’, čestitajući mu 55. rođendan, koji je pjevač proslavio u utorak.
Koncert je završio evergreenom ‘Stand By Me’.
Nešto duža pauza u pripremi Boltonova nastupa izazvala je negodovanje  u polupunoj Dvorani mladosti, ali je sve odmah zaboravljeno kada je američki pjevač velikih glasovnih mogućnosti, koji je u Rijeku stigao iz San Rema gdje je nastupio na festivalu, podsjetio osim ostalog na velike hitove Bee Geesa i Franka Sinatre. Na njegovom repertoaru našle su se i pjesme poput ‘Georgia On My Mind’, ‘To Love Somebody’, ‘How Am I Supposed To Live Without You’, ‘When a Man Loves a Woman’ te mnoge druge.

S velikim je poštovanjem govorio o zajedničkom nastupu s Lucijanom Pavarotttijem održanom prije nekoliko godina u Modeni, odajući počast jednom od najvećih talijanskih tenora arijom ‘Nessun dormo’.

Vrhunac je koncerta bio kada mu se na bini pridružio Cetinski da bi zajedno otpjevali nekoliko pjesama među kojima i ‘Proud Mary’. Završni pečat udarila je publika otpjevavši Boltonu ‘Happy Birthday’, čestitajući mu na taj način 55. rođendan koji je proslavio u utorak.

Koncert u Dvorani mladosti, koji je trajao više od dva sata, završili su pjesmom ‘Stand By Me’ slavnog Bena E. Kinga. (Epeha) 

03.03.2008. 01:01:11
Novi komentar
nužno
nužno