« Život
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
HMM

Treba li špijunirati partnera?

Čitate li ikada SMS poruke na mobitelu svog partnera? Pitate li se ikada trebate li to raditi i što bi vaš partner mislio o tome?

Možete li se suzdržati?
Možete li se suzdržati? (Shutterstock)
Više o

špijuniranje na Facebooku

,

partner

,

poruke

Jeste li ikad zavirili u mobitel svog patnera ili partnerice i pročitali par poruka kako biste umirili crvića sumnje koji vam se uvukao u glavu?

Prema nekim istraživanjima oko dvije trećine ljudi barem je jednom potajno pogledalo privatne poruke svog partnera, uključujući poruke na društvenim mrežama i SMS poruke na njihovim mobilnim uređajima.

Rizik koji dolazi s provjeravanjem privatnih razgovora leži u činjenici da možete pronaći materijale, koliko god možda bili dvosmisleni, zbog kojih ćete osjećati ljubomoru. No, kakve informacije uzrokuju ljubomoru?

Muškarci i žene ljubomoru doživljavaju na drugačije načine te ih motiviraju drugačije vrste opasnosti za njihovu vezu.

Evolucijska psihologija kaže da muškarci najčešće postaju ljubomorni kada sumnjaju na seksualnu nevjeru jer to (evolucijski gledano) predstavlja rizik da eventualni potomci neće biti njegovi.

Žene, s druge strane, češće postaju ljubomorne kada sumnjaju na emocionalnu prevaru jer to (opet evolucijski gledano) predstavlja opasnost dugoročnoj predanosti njezinog partnera koji joj osigurava resurse kao što su hrana i zaštita.

Sve u svemu, jeste li spremni na sve što možete pronaći?

01.08.2016. 21:55:38
Novi komentar
nužno
nužno